FeaturedHaberler

A4 sağlamlığını kanıtladı




Tamamiyle yenilenen 2017 model Audi A4, IIHS’den Top Safety Pick+ ödülünü kapmayı başardı. A4 en büyük gelişmeyi ise yüksek puan alması iyice zorlaşan small overlap test kategorisinde sağladı.

Önceki nesil A4’ün sürücü yaşam alanı, small overlap testinde kaza anında darbeyi ne yazık ki iyi sönümleyemiyor ve kabine iletiyordu. Bu sorun çözüme kavuşturulup ‘iyi’ puanı sonunda alınabildi.

IIHS Top Safety Pick+ ödülünü alabilmek için çarpışma önleme sisteminin olması elbette şart. Standart olarak sunulan bu özellik yapılan testler sonucunda 84 km/s hıza kadar çalışıyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Gayet iyi. Small overlap testinde genelde test mankenleri perde havayastığı ve ön havayastığından kurtulup kafasına köşede sert bir yer buluyordu. Bunda manken havayastığını ıskalamamış. Bunda en büyük etken sanırım ilk çarpışmada aracın ani ivmeyle sağa açılmaması. Ön tarafı değil de arka tarafı savruluyor aracın.

    A sütununda videoya göre hiç deformasyon yok. Ben mi yanlış görüyorum? Sadece tavan ve özellikle tavanın sol kapı taraına denk gelen yerinde katlanma söz konusu. Gerisi beton 🙂

    Tavan gücü testinde nasıldı acaba. Yaptılar mı böyle bir test? Ben bulamadım da iihs testleri arasında? Yoksa o nhtsa testlerinde miydi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu