Haberler

AMG GT Roadster otoyolda yakalandı!




Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Goodwood Hız Festivali’nde tanıtılan ‘R’ versiyonundan sonra bu kez açılır bir tavanla karşımıza çıkmaya hazırlanan AMG GT, bu varyasyonuyla çok can yakacak.

Elimize ulaşan iki adet casus fotoğraf herkesin içerisinde ‘Acaba olur mu?’ sorusunu uyandırıyor. Böylesine performanslı bir modelin roadster formuyla yollara kazandırılması ne kadar doğru olur siz tartışadurun, Mercedes prototiplerini ürettiği modelin testlerini yapmaya başlamış bile.

Almanya’nın düz ve geniş otoyollarında süregelen testler sırasında, halktan birinin kamerasına takılan Mercedes AMG GT Roadster’ın, biraz ilerisinde bulunan Porsche 911 Cabriolet ile bir ilişkisi var mı bilinmez. Ancak, direkt rakibi ile aynı anda orada bulunması, bize biraz tesadüften öte geldi.

mercedes-amg-gt-roadster-spyshot-2

Modelin detaylarına inecek olursak, her ne kadar üzerinde bulundurduğu kamuflajla orasını burasını örtmeye çalışsa da, varyasyonu gereği sahip olduğu yumuşak açılabilir tavanın yanı sıra, 3. fren lambası ve daha geniş arka gövde gibi ayrıntılarıyla bizlere nasıl bir makina olduğunun mesajlarını veriyor.

İç kısma geçildiği sırada görüş alanının gittikçe daralmasına rağmen, fotoğrafı çeken şahsın yaptığı açıklamaya göre, modelde yeni nesil roadster formundaki tüm Mercedes’lerde olduğu gibi, Airscarf donanımının bulunduğunun kesin olarak altı çizilmiş.

Motor seçeneklerine değinmemiz gerektiğinde aslında pek bir yolu kalmayan modelde, sadece güç değerleriyle alakalı birkaç güncellemenin yaşanabileceği tahmin ediliyor. Aksi takdirde son zamanlarda Mercedes-AMG ortaklığının gözde ünitesi 4 litrelik twin turbo V8, ürettiği 456 beygir ve 600 Nm tork gibi değerlerle bu model ve roadster formu için biçilmiş kaftan.

Motorun yanı sıra ilgilendiğimiz bir diğer nokta olan akselerasyon değerlerinin, standart AMG GT’de belirtilen 3.9 saniyelik 0-100 ve 304 km/s’lik son hızdan bir tık daha üstün olması bekleniyor.

Daha fazlasını isteyen kullanıcılarını da her daim düşünen Mercedes’in, bu kez de AMG GT Roadster’a bir ‘S’ versiyonunu ekleyeceğine dair hiç şüphe beslemeyen uzmanlar, ‘S’ versiyonunun teknik verilerini ise diğer modellerin ‘S’ versiyonlarıyla oranlayarak gün yüzüne çıkardılar.

Bu versiyonunda V8 biçimindeki bir üniteden gücünü alması beklenirken, güç adı verilen değerlerin 503 beygir ve 650 Nm tork olarak kullanıcılara sunulacağının altı çiziliyor. Bu sayede ‘S’ versiyonuyla 0.2 saniye gerileyerek 3.7 saniyeye düşen 0-100 km/s akselerasyonu, 310 km/s’lik son hız değeriyle harmanlanarak servise hazır hale getirilecek.

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu