Haberler

Apple araçlar için dijital haritalama hizmetlerinde atağa kalktı!




Apple, dijital haritalama hizmetlerinde Google karşısında oluşan düşük marka imajını artık yok etmek istiyor. Bu kötü imajını akıllı telefonlarda olduğu gibi otomobillerde de silmek için geçen senelerde Hindistan’da dijital haritalama sistemleri geliştirme merkezi açmıştı. Ayrıca bu sistemleri Çinli Didi Chuxing şirketi ile birlikte geliştirmek için 1 milyar dolar yatırım yapmıştı. Bu yatırımlardan sonra Apple, son olarak Harman firmasının dijital haritalama uzmanı Sinisa Durekovic’i transfer etti.

Automotive News’a göre bu transfer olayı geçtiğimiz senenin ekim ayında gerçekleşti ve şöyle gelişti: Durekovic’e ekim ayında ne olduğu bilinmeyen bir görev verildi. Durekovic bu görev verildikten belli bir süre sonra Garching’den (Almanya) San Francisco’ya (Amerika) taşındı. Ne Harman ne de Apple bu taşınma işinden bahsetmediler çünkü bu işten ikisi de kârlı çıkacaktı. Böylelikle sessiz sedasız bu transfer gerçekleşmiş oldu.

Sinisa Durekovic niye mi bu kadar önemli? Durekovic, 1994 yılında şu an Garmin’in sahibi olduğu Navigon GmbH markasında çalışmaya başladı ve tam 20 sene dijital haritalama sistemleri üzerinde çalıştı. Ayrıca Durekovic Harman’ın birçok BMW, Mercedes ve Audi modeli için geliştirdiği navigasyon sistemlerinin arkasındaki yetenek. Apple böyle bir yeteneği transfer etmekle büyük bir adım atmış gibi görünüyor.

enescakiroglu

Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Otopark.com ile tanışmam panpalar videolarıyla oldu. Otomobil aşkı, daha konuşmayı öğrenmeden önce annemin benim fren sesi yapmaya çalıştığımı fark etmesiyle başlamış.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Önce kendi telefonlarına çevrimdışı harita özelliğini getirsinler. Google Maps çevrimdışı harita özelliğini açtığından beri apple haritaların yüzüne bakan yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu