Haberler

Baja 500, üç can aldı




Bu yıl Meksikalı Gustavo Vildosola Jr.’ın kazandığı Baja 500’de, bir seyirci ve iki yarışmacı hayatını kaybetti.

Otomobil, kamyonet ve UTV kategorileri daha yeni başlamışken Todd Pedersen’ın Trophy Truck kamyoneti Ensenada’da start noktasına yarım mil uzaklıkta seyircilere çarptı.

Baja 500’ü düzenleyen SCORE’un açıklamasına göre Pedersen, bir grup seyirciden sıyrılmak isterken aralarında 8 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 3 kişiye çarptı. Küçük çocuk Ensenada’da bir hastaneye götürüldü ancak oraya vardığında hayatını kaybettiği belirtildi. Çocuğun annesi de kazada yaralananlar arasında, şu anda hastanede ve durumunun stabil olduğu belirtiliyor. Üçüncü kişi ise kazayı hafif bir yaralanmayla atlattı.

Bir izleyicinin yanında iki yarışmacı da Baja 500’de hayata gözlerini yumdu. Bu yarışmacılardan biri California’dan Travis Livingston. Yarışın 465. kilometresinde Pro Moto Unlimited motorsikletiyle kaza yapan Livingston’a SCORE sağlık ekipleri zamanında müdahale edebilmiş olsa da, 34 yaşındaki yarışmacı olay yerinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Bir diğer motorcu Noah Evermann, rakip takımın üyeleri tarafından motorsikletinin yanında ölü olarak bulundu. Ensenada Polisi, üç ölümle ilgili inceleme başlattı.

Baja 500’ün kazananı ise 769 km’lik yarışı Ford Raptor’ıyla 8 saat 20 dakika 55 saniyede tamamlayan Meksikalı Gustavo Vildosola Jr. oldu. Ford F150 ile ikinci olan Rob MacCachren’a 3 dakika fark atan Vildosola, üçüncü sıradaki Carlos Lopez’den ise 5.5 dakika daha hızlıydı.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu