Haberler

BMW 3 Serisi GT makyajlandı




BMW 3 Serisi GT modelinde yapılacak makyajı duyurdu. Yenilenen 4 ve 6 silindirli motorlar, donanımda ve dış görünümde yapılan güncellemeler için 2017 yılını beklememiz gerekiyor.

BMW 2017 3 Serisi GT için 18 farklı motor seçeneği sunacak. ABD için ise 2 farklı motor seçeneği sunacağı biliniyor. BMW’nin modüler motor mimarisinde üç, dört ve altı silindirli seçeneklerden iki tanesi ABD için seçilmiş. Eski 328i GT’nin yerini 330i alıyor. Sıralı dört silindirli 2.0 litre turbo 330i, 252 beygir (önceki 240) güç üretirken torku da 350 Nm (önceki 345) olacak. Eski 335i yerine ise 340i geliyor; 340i, altı silindirli turbo motor ile 326 beygir ve 450 Nm tork üretiyor. Yerini aldığı 335i’nin değerleri 300 beygir güç ve 405 Nm tork idi. İki model de x-Drive dört tekerlekten çekiş sistemi ve sekiz vitesli otomatik vites ile sunulacak.

40i altı silindirli motor geçen yıl 3 Serisi Sedan’da yapılan makyaj ile sunulmasına rağmen 30i dört silindirli motor ne 3 serisinde ne de 4 serisinde sunulmuyor. İsim değişikliklerinin gelecek yıl veya sonrasında duyurulabileceği söyleniyor.

Motor değişiklikleri dışında, GT modeli, görsel yeniliklerle geliyor. Sedan modelindeki makyaja benzer, LED farlar, yeni stop lambaları ve sis farlarında değişime gidilmiş. Yeni arka tampon tasarımı ve artık standart olarak gelen mat krom dış görünüm paketi bunlardan bazıları. Krom görünümlü parçalar ve yeni dizayn öğeleri, 3 Serisinin piyasaya girdiğinde yarattığı alt kalite algısını ortadan kaldırmış. iDrive ise versiyon 5.0 ile güncellenmiş, navigasyon paketi dahil edilmiş.

Otomobilin yapısında değişikliğe gidilmemiş. GT modeli, sedan ve station wagon arasında köprü görevi görmeye devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu