Haberler

Brabus’tan en hızlı cabrio: Mercedes-AMG S63 Cabriolet




Brabus, dün başlayan Le Mans 24 yarışı öncesi  “Dünya’nın En Güçlü ve En Hızlı Dört Koltuklu Üstü Açık Otomobili” olarak gösterilen Mercedes-AMG S63 Cabrio’yu tanıttı.

Motul ile yapılan işbirliği sayesinde otomobilin standart 5.5 lt V8 olan motorunu 5.9 lt olanıyla değiştiren Brabus, motorda bulunan çift turboyu iptal ederek yerine kompresör kullanmayı uygun görmüş.

Turbo iptali sonucunda egzoz manifoldu yeniden tasarlanan otomobilde metal katalitik konvektör tercih edilirken 75 mm’lik down pipe ile birlikte paslanmaz çelik egzoz sitemi kullanılmış.

Yapılan değişimler sonucunda 585 BG olan otomobilin gücü 838 BG’e yükselirken maksimum tork değeri ise 1450Nm’ye fırlamış. Motorun uzun ömürlü olması için tork değerini yazılımsal olarak 1150 Nm’ye düşüren Brabus, 4MATIC dört tekerlekten çekiş sistemine ve yedi ileri otomatik şanzımana sahip olan otomobili adeta “Avcı Uçağı”na dönüştürmüş.

0-100 km/sa hızlanmasını standart halinden 0.4 sn daha kısa sürede çıkarak 3.5 sn’de tamamlayan Brabus imzalı S63 Cabrio, 0-200 km/sa hızlanmasını ise 9.4 sn’de tamamlıyor. 21 inçlik jantlarla birlikte kullanılan lastiklerin hız sınırlaması nedeniyle elektronik olarak maksimum hızı 350 km/sa’le sınırlandırılan otomobil, ayrıca yeni süspansiyonları sayesinde 15 mm daha alçak bir yapıya kavuşmuş.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu