Haberler

Çankaya Tırmanma Yarışında çekişme vardı




2016 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın dördüncü ayağı olan Çankaya Tırmanma Yarışı, 19 Haziran tarihinde Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından Elmadağ Kayak Merkezi Yolu Kömürcüler Mahallesi’nde düzenlendi.

Pazar sabahı antrenman çıkışları ile başlayan organizasyon, 6 kilometre uzunluğundaki parkurda 3 çıkış olarak koşuldu. Bursa, Antalya, İzmir, Ankara ve İstanbul illerinden 15 sporcunun katıldığı yarış oldukça çekişmeli geçti.

Geçen yılın Türkiye Tırmanma Kategori 1 Şampiyonu Bursalı sporcu Burak Başlık Citroen Saxo VTS ile Kategori 1’de birinciliğe uzanan isim olurken, ikincilik Fiat Palio ile yeniden yarış parkurlarına dönen eski şampiyon sporculardan Burak Sohtorik’in oldu…

Kategori 2’de Antalya’dan Fiat Punto S1600 ile yarışa katılan Hakan Yuva günün en hızlısı olurken, onu Bursa’dan Renault Clio Ragnotti ile Hakan Ertarman ikinci ve Fiat Punto Kit Car ile Ankara’dan Mustafa Göçer üçüncülü olarak takip ettiler.

Kategori 3’te ise Honda Civic Type-R EP3 ile Ülkü Motorsport adına yarışan Bursa’dan İsmet Toktaş birinciliğin sahibi olurken, geçen yılın şampiyonu Ankaralı Refik Bozkurt Renault Sport Clio ile sadece 10 salise farkla ikinci sırada finişe ulaştı. İki sporcu arasında her 3 çıkışı da sadece saliselerin ayırması ve her 3 çıkışın da aynı saniye içinde olması dikkat çekti. Bu kategorinin üçüncüsü Opel Astra GSI ile Ankaralı Cem Şit oldu.

Kategori 4’de ise geçen yılın Türkiye Tırmanma Şampiyonu Ümit Ülkü, Porsche 997 GT3 ile bir kez daha kategorisini kazanmayı başardı. Ülkü Motorsport adına adına yarışan Ülkü, aynı zamanda ikinci çıkışta kaydettiği 03:10.750’lik zamanıyla günün en hızlı çıkışını kaydetti. Renault Sport Clio ile Ayhan Germirli’nin ikinci sırada podyuma çıktığı kategorinin üçüncüsü ise Anrakalı ev sahibi sporculardan Mitsubishi Lancer EVO IX ile Kadir Murat Altuntaş oldu.

2016 Türkiye Tırmanma Şampiyonası 06-07 Ağustos tarihlerinde Kocaeli’de düzenlenecek olan KOSDER Tırmanma Yarışı ile devam edecek.

Kaynak : TOSFED

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu