Haberler

Çelik-Alüminyum rekabeti: Ford mu?, Chevrolet mi?




Chevrolet tarafından hazırlanmış yeni video “çelik mi?, alüminyum mu?” sorusunun cevabını bulmaya çalışıyor. Video’ya göre Silverado’nun çelik gövdesinin F150’nin alüminyum gövdesine göre çok daha dayanıklı olduğu sonucu ortaya çıkıyor ama yapılan test nesnel mi? Pick-up kullanıcıları günlük kullanımda araçlarını bu şekilde mi kullanıyor?

Yapılan ilk testte Chevrolet her iki pick-up’ın kasasına 375 kilogramlık kaldırım taşı döküyor. Silverado’nun kasasında eğilmeler varken F150’de eğilmelere ek olarak yırtılmaların da oluştuğu görülebiliyor. Alet çantası testinde de aynı sonuçlar ortaya çıkıyor.

Video çeliğin ağır kullanım altında, alüminyum ile karşılaştırıldığında, daha dayanıklı bir malzeme olduğunu ortaya koyuyor ama test ortamı dışında yani gerçek hayatta sürücüler bunun gibi olaylarla ne sıklıkta karşılaşıyor? Ayrıca pick-uplarda kullanılan kasa koruyucular (Bed Liner) sayesinde bu farkın neredeyse belli olmayacağı da bir gerçek.

Burada önemli olan nokta Chevrolet’nin pazarlama ekibinin bu reklam/test ile nasıl bir sonuca ulaşmak istediği? Şirketin 1,5 yıl sonra yani 2018 yılında yeni nesil Silverado ile beraber F150’de olduğu gibi alüminyum gövdeye geçecek. Yani bu reklam sadece 2 yıl boyunca mı geçerli olacak? Yeni Silverado çıktığında geçerliliğini kayıp mı edecek?

https://www.youtube.com/watch?v=BTm2F4ysQrE

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Videonun altındaki yorumda olduğu gibi kasalara polimer kaplama uygulansa ikisinde de bir sorun olmayacak. Uzun vadeli kullanım için ikisinde de kaplama olduğunu var sayarsak alüminyum kasalı olanın daha kullanılabilir olduğu aşikar. Sonuç olarak sizin de yazdığınız gibi kötü reklam.

    1. 2018’de alüminyuma geçilince Chevy nasıl bir açıklama yapacak merak ediyorum 😀

  2. Çok gereksiz olmuş reklam, bende bi güvenlik önleminden bahsediyolar zannettim. Aşırı gereksiz, bu yorum bile sıkıldı yazılırken, muhtemelen 1 saat içinde kendini imha eder :))

  3. Pick-uplara karşı özel ilgim var ve erkeksi görünüyorlar iyi bişey, Chevy her zaman rakiplerine kıyasla bükülme direnci olarak ta sağlamlık olarak ta en iyisi seçilmişti, Ford un kullandığı Ecoboost motorda sorun olduğunu duymuştum, F150 lerde çortlamıştı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu