Haberler

CR-Z’ye veda dokunuşu




Honda firması, bu yılın sonlarına doğru üretimden kaldırılacak CR-Z modelini “Final Label” adı altında son kez üretim bandına gönderiyor. Metalik mavi rengiyle tanıtılacak modeli müşteriler istedikleri takdirde beyaz ve sarı renklerle satın alabilecek. Jant konusunda ise alıcısına seçenek imkanı tanımayan firma çift-renkli alaşım jantları standart şekilde sunarak alıcısına özel bir otomobil kullandığını hissettirmeyi hedeflemiş.

Japon firma yaptığı değişiklikleri aracın dışındakilerle sınırlamamış ve iç kısımda da birtakım değişikliklere gitmiş. Siyah rengin baskın olduğu iç mekanda “Final Label” damgasının yerleştirilmiş olduğu orta konsol ve sportif koltuklar dikkat çekiyor.

Mekanik anlamda değişikliğe gitmeyen firma, standart CR-Z’lerde görmeye alışık olduğumuz hybrid destekli 1.5 litrelik 4 silindirli üniteye yer vermiş. 6-ileri Manuel veya CVT şanzıman ile kullanıcılara sunulan bu ünite; manuel versiyonda 130 beygir güç ve 190 Nm tork üretirken, CVT olan versiyonda ise 130 beygir güç ve 172 Nm tork üretiyor.

Bugünlerde Japonya’da satışa sunulacak CR-Z Final Label modelini satın almak isteyen bireylerin yaklaşık 26.000 dolarlık bir meblağı gözden çıkarması gerekiyor.

Zamanında gündeme gelen yeni kasa CR-Z için ise henüz bir gelişme bulunmuyor.

Tarık Erbaş

Arabalara olan tutkum, pantolonlarımın dizleri yırtılana kadar, halı motiflerinde model arabalarımı sürmem ile başladı ve aynı tutku ile devam ediyor. 1998 doğumluyum, Vefa Lisesi'nde okuyorum. Otopark ailesinin bir parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu