Haberler

Doğa dostu Michelin, çevresel ayak izini %50 düşürecek




Sürdürülebilir çevre konusundaki hassasiyetiyle doğaya ve insana saygılı teknolojiler geliştiren Michelin, lastik sektörüne öncü olmaya devam ediyor. Yüz yılı aşkın tecrübesi ve MICHELIN Total Performance stratejisi sayesinde “yeşil lastik” konseptinin dünyadaki öncüsü olmayı başaran Michelin, karbon karasını silika ile değiştirerek 20 yılda 18 milyar litre yakıt tasarrufu sağladı ve karbondioksit salınımını 45 milyon ton azaltmaya yardımcı oldu.

Yıllık 640 milyon Euro ayırdığı Ar-Ge gücüyle sürdürülebilir çevre konusunda ürünler geliştirmeyi hedefleyen Michelin’in yakın dönem hedefinde ise 2020 yılına kadar çevresel ayak izini %50, enerji kullanımını ise %38 düşürmek bulunuyor.

Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde otomotiv sektörünün lideri Michelin

2015 Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (DJSI) sıralamasında Sosyal, Çevresel ve Toplumsal kategorilerde otomotiv sektörünün lideri olan Michelin, bütün listede ise global anlamda 6. sırada yer aldı. Küresel anlamda doğaya ve insan hayatına saygılı bir üretim anlayışını benimseyen Michelin, DJSI sıralamasında her yıl kendi sektöründe fark yaratıyor.

Michelin 88 bin hektar alanı ağaçlandırıyor

Barito Pacific Grup ve sivil toplum örgütü WWF ile ortak başlattığı girişim ile çevre dostu kauçuk üretimini destekleyen Michelin, 55 milyon dolar ayırdığı bütçe ile doğal kauçuk üreterek 88 bin hektar alanı ağaçlandırıyor. Bu işbirliği ile Michelin, hem sürdürülebilir doğal kauçuk üretimi sağlayan hem de bölgeye özgü bitki örtüsü ve hayvan yaşamının devamını destekleyerek 16 bin kişiye de istihdam sağlıyor. Böylece Michelin, küresel kauçuk üretiminin yüzde 8’ini sağlıyor.

Formula E’nin teknik partneri Michelin

Elektrikli ve hibrit araçlara geçişi sağlamak amacıyla Formula E yarışlarını destekleyen Michelin, Formula E için Pilot Sport EV lastiklerini geliştirdi. Pilotlara sunduğu verimlikle rakiplerinden ayrılan Michelin, Formula E yarışlarının en uygun üreticisi olarak doğaya gösterdiği saygıyı ispatlıyor.

“Çok ömür” teknolojisi kauçuk kullanımını yüzde 80 düşürüyor

Michelin “Çok Ömür” uygulaması lastiğin kilometre ömrünü ortalama iki kat artırırken ikinci ömrün sonunda Recamic ile tekrar tekrar kaplanarak işletme maliyetlerini düşürüyor. Düşük yuvarlanma direncine sahip Michelin lastikleri 9,5 milyar litre akaryakıt tasarrufu sağlarken, taşıt CO2 salınımlarında 23 milyon tonluk bir azalma sağlanmasına da yardımcı oluyor. Michelin, düşük tüketimli yeşil lastikleriyle 45,000 km’ye kadar kullanım ömrü sunuyor.

Yeni bir lastiğe kıyasla yüzde 70 ila 80 daha az kauçuk kullanılmasını sağlayan çok ömür uygulaması, doğal kaynakları korurken, lastik ömrünün uzaması ve kaplamanın geliştirilmesi ile geri kazanılması gereken hurda lastik sayısını da önemli ölçüde azaltıyor.

Michelin Energy Saver ile yakıt tüketiminde %20 tasarruf

Lastik seçiminin yakıt tüketimini %20 azaltma olanağı sunduğunu belirten Michelin, üretim tesislerinden, hammadde seçimine her aşamasında çevreci bir anlayışla hareket ediyor. Yeşil Lastik teknolojisinin üstün özelliklerini bir arada taşıyan “Michelin Energy Saver” lastikleri, bir önceki nesil lastiğine göre üstün yakıt tasarrufu özelliği sayesinde 60 litreye kadar yakıt tasarrufu ve 140 kg’ye kadar CO2 tasarrufu sağlıyor. Energy Saver lastikleri sadece üretirken değil tüketirken de yakıt tasarrufu sağlayarak karbondioksit salınımını düşürüyor.

Haktan Karatepe

Otomobiller, hayatımda ilgiyle uğraşırken büyük zevk aldığım şeylerin en başında geliyor. Sürekli bir şeyler öğrenmeye çalışıp, kendimi geliştirmek adına uğraşıyorum. Bu öğrenme sürecinde Otopark.com ile beraber yürüyorum. E.C.A Elginkan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisiyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu