Haberler

Ford GT bugünlerde zafer sarhoşu




Ford’un Le Mans’a dönüşü Goodwood Festivali’nde kutlandı. Ford Chip Ganassi Racing pilotları Dirk Müller ve Marino Franchitti sohbetinde #66 GT’nin spin atması hakkında konuştu. Marino Franchitti ise GTE Pro kategorisinde  #68 GT ile birinciliği yaşayan pilotlardan. #69 GT bitiş çizgisini üçüncü olarak geçerken #66 ve #67 GT ise dördüncü ve dokuzuncu oldu.

Goodwood Festivali’nde konuşulan diğer konulardan biri ise Ken Block’un STRX43 Fiestası, bugüne kadar yapılan en güçlü Fiesta olan bu otomobil 650 beygir güç ve 900 Nm tork üretiyor, tam bir canavar! 0-100 km/s değeri ise sadece ve sadece 1.8 saniye!

https://youtu.be/_hf6ke1-i3E

Festival’de görebileceğiniz başka Ford modelleri de var elbet, örneğin Mustang RTR. 735 beygir güç, aşırı beslemeli V8 motoru ve uyarlanabilir süspansiyonu ile gözleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Herkesin Top Gear’dan Stig olarak tanıdığı Ben Collins ise güçlü F-150 Raptor’un direksiyonunda, Goodwood Festivali’ndeki en çarpıcı isimlerden birisi olduğuna hiç şüphe yok.

Kısacası Ford severler için kaçırılmayacak bir atmosfer…

Keyifli ve güvenli sürüşler !

 

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu