Haberler

Ford Mustang’e yeni 10 ileri şanzıman




Önce Ford F-150’de, sonra da yeni Chevrolet Camaro’da görülen yeni 10 ileri orana sahip otomatik şanzımanın 2018’den itibaren Ford Mustang’lerde de görülebileceğine dair bir görsel yayınlandı. Marka tarafından bir açıklamada bulunulmasa da, Mustang6g.com adındaki bir sitede yayınlanan görselde bir bayiliğin 10 ileri otomatik şanzımanı seçeneklerine koyduğu görülüyor.

Bu yeni 10 ileri oranlı şanzımanın, GM ve Ford’un bazı platformlarda birleşmesinin meyvesi olduğu biliniyor. Markalar şanzımanın iki farklı türevini hazırlamıştı; GM tarafından kullanılan 9 ileri önden çekiş tabanlı olan ve Ford tabanlı tasarlanmış olan 10 ileri arkadan itiş tabanlı şanzıman. Ford şanzımanın daha geniş vites aralığı sunması nedeniyle daha verimli olduğunu ve böylece drag gibi yarışlarda daha iyi performans verdiğini söylerken, Chevrolet ise Porsche’un PDK’sinden daha hızlı vites değiştirdiğini söylüyor.

Ford tarafından bir açıklama yapılmamasına karşın, markanın zaten gelecek planları hakkında pek bilgi vermemesi alışıldık bir durum.

Yayınlanan görseli ise altta görebilirsiniz:

2018+Mustang+10+Speed+Auto+Transmission+-+Microcat

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu