Haberler

Google kendi kendine giden arabalar için araştırma merkezi açıyor!




Google kendi kendini süren araba projesi için yeni bir adım atıp, Detroit’te yeni bir araştırma merkezi açıyor.

Michigan’ın Novi şehrinde yaklaşık 5000 metrekare büyüklüğünde olacak tesis, Google’ın otonom sistemleri geliştirmek için ilk resmi araştırma merkezi olacak. Google zaten bu bölgede çalışanları olduğunu belirtse de, Google’ın var olan otonom araç prototipleri Michigan’da Roush adlı şirket tarafından yapılıyordu. Şirket artık sabit bir yere yerleşmenin zamanı geldiğini söylüyor.

Kurulacak tesisin konumu, Google’ın Detroit’in yakınlarındaki diğer araç üreticileri ile yakın bağlantıda olmasına ve teknoloji devinin Michigan’daki en yetenekli mühendisleri işe almasına olanak sağlayacak. Bugüne kadar Google kendi kendini sürebilen araçlarla ilgili çalışmalarını California’da yürüttü. Google’ın prototip araçları şimdiden Texas, Washington ve Arizona eyaletlerinde yollarda.

google-self-driving-car-in-production-form1

Yakın bir gelecekte, yeni kurulacak olan Google tesisi Fiat Chrysler Automobiles(FCA) şirketi ile birlikte çalışacak. Bu iki şirket 100 adet kendi kendini sürebilen prototip Chrysler Pacifica Hybrid minivanları üretmek için anlaştı. Anlaşmaya göre FCA bu aracı geliştirirken, Google sensörleri ve yazılımı araca entegre edecek. Google’ın yeni tesisinin, Google’ı bölgedeki diğer araç üreticileri ile de ortaklıklar kurmaya teşvik edip etmeyeceğini göreceğiz.

Google Novi’de kurulacak olan yeni tesise bu yılsonunda taşınacaklarını söylüyor. Michigan eyaleti, halihazırda özellikle otonom araçlar için yapılmış olan, “Mcity” isimli bir test pistine ev sahipliği yapıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu