Köşe Yazıları

Hayat ve ölüm arasındaki ince çizgi: Trafik




Hayat ve ölüm arasında gözle görülmeyecek kadar ince bir çizgi vardır. Ölümün bizi nerede ve ne zaman bulacağı hiç belli olmaz. Fakat ölüm bizi hemen bulabilir diye de kendimizi riske atmak da olmaz. Tedbirimizi ve güvenliğimizi elden bırakmamız gerekli.

Otopark.com’a giren siz değerli okurlarımız, hepinizin içerisinde bir otomobil, jip yahut bir motosiklet yatıyor. Kalbinizde ve hayallerinizde gördüğünüz bir taşıt var. Evet taşıtlar varlar ama güvenliğimizi sağlamazsak, kendimizi riske atarsak onlar bizim için bir tabut haline gelebilir.

Evet hiçbirimiz trafik ışıklarından, hız sınırlarından, radarlardan ve hatta uyarıcı tabelalardan hoşlanmıyoruz. Fakat unutmayalım ki onlar binbir titizlikle hazırlanmış uyarıcılar. Her ne kadar tecrübeli bir sürücü de olsanız kurallar hem sizi hem de trafikteki diğer canları yaşama bağlar.

trafik-kaza

 

Otopark.com olarak sizler için bir video paylaşacağız. Videoda bir tır yer alıyor ve bu tır demir yolu ile otoyolun birleştiği bir noktada yer alıyor. O an şöför tek bir trenin geldiğini görünce aracını rayların üzerinde durduruyor. Rayların üzerinde ve ona doğru gelen trenle arasına mesafe koymuş olan(!) tır şöförü trenin ona dokunmadan geçeceğini düşünüyor.

Tren şöföre uyarıcı bir dille bir daha bunu yapma dese de hayat bu kadar yumuşak bir uyarıyı kabul etmiyor. Rayların diğer tarafından gelen ikinci bir tren maalesef tırı ve içindeki şöförü değimi yerindeyse biçiyor. (Şöför vefat etmiş mi bilmiyoruz ama etmişse başsağlığı etmemişse kendisine geçmiş olsun diliyoruz)

https://www.youtube.com/watch?v=5XPMCyV9VRo

Videoda gördüğümüz gibi eğer tır güvenli bir mesafe olarak ayarlanmış durma bölgesinde dursaydı bu acı kaza hiç yaşanmayacaktı. Küçük hesaplar uğruna kendi yaşamımızı ve trafikte yer alan diğer canların yaşamını tehlikeye atmayalım. Gideceğimiz yere 5 dakika geç varalım ama güvenli gidelim. Şovumuzu pistte yapalım, trafikte değil.

Unutmayalım değerli Otopark.com takipçileri. Trafik hayattır. Trafik kurallarına uyalım ve uymayanları uyaralım. Zira o kurallar can ve mal güvenliğimizi en üst seviyede tutmak için varlar. Ayrıca hız yapmak isteyen herkesi trafikten piste davet ediyoruz.

Trafikte huzurlu, pistte hızlı kalın!

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Merhaba, 🙂

    Lütfen yanlış anlamayın. Ama bu kullanılan dil, haber dili değil. Köşe yazısı diline çok yakın ama stil de o değil. Üzgünüm ama üzgünüm artık haberlerin belli bir redaksiyondan ya da haber editörünün düzeltisinden geçmesi, çok daha iyi olmaz mıydı?

    Haber ekleme psikolojisi, baskısını anlıyorum fakat bu öte yandan niteliksiz içeriği de doğurabilir.

    Basın bültenleri konusu var ki bir de. Ona henüz vakit var.

    Ettiğim sitem, dosttandır.

    Selamlar.
    Alt.

    1. Haber dilini gazete ve haberlerde çok rahat bulabilirken hala trafik kazaları bu denli artıyorsa haber dili insanlar üzerinde yeterince yeterli değil demek ki. Soğuk bir üçüncü şahıs dili kullanarak tüm trafik canavarlarını sizleştireceğime daha çok halk dili kullanarak tüm kesime daha kolay hitap etmeyi amaçladım.Ayrıca sitemiz hiç bir editörüne böyle bir baskıda bulunmayacak kadar nezih bir site.Yani baskı altında olduğum için değil bizi okuyan en küçük yaş grubu bile bu haberi (ki hayati önem taşıdığı konusunda hem fikir olduğumuzu umut ediyorum) okusun anlasın uygulasın istediğim için bu dil ve yöntemi kullandım.Bu dil sizi rahatsız ettiyse özür diler saygılarımı arz ederim.

  2. Size katılıyorum. “Trafik kurallarına uyalım ve uymayanları uyaralım”. Otopark.com yetkililerini uyarıyorum; elinize geçen her bmw ile kavşakta drift yapmayınız. şehir içinde 50km/s i de geçmeyiniz. Tutarlı olun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu