Haberler

Honda’dan Ford’a ve Chevrolet’ye cevap geldi




Geçtiğimiz hafta içinde ortaya çıkan ve haberini yayınladığımız Chevrolet-Ford rekabetine Honda da dahil oldu. Hatırlatmak gerekirse çelik ve alüminyum kasanın karşılaştırıldığı video’ya Honda yeni geliştirdikleri kompozit malzeme ile cevap verdi. Yeni Ridgeline’da kullanılan bu malzeme gelen darbelere karşı alüminyum ve çelikten daha dayanıklı olduğu iddiasında.

Her biri 7 kilogram civarında taşlardan oluşan toplam 375 kilogram ağırlığın düşmesiyle beraber kasada küçük çizikler ve ezikler dışında herhangi bir hasar görülmezken çift yönlü açılan arka kapı ve kasanın içindeki 210 litrelik bagaj mekanizmalarının çalışmasında herhangi bir sorunla karşılaşılmadı.

Aşağıda yer alan diğer video ise pickup’ın 1 ay önce tanıtıldığı dönemde yayınlanmıştı. Burada kullanılan taşlar yuvarlağa yakın şekillere sahip olsa da toplam ağırlığın 725 kilo olduğu düşünüldüğünde bu yeni materyalin ağırlık ve gelen darbelere karşı dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu