FeaturedHaberler

Hyundai 300 beygirlik RM16 N konseptini tanıttı




2014 ve 2015 yıllarında tanıtılan RM14 ve RM15 konseptlerinden sonra, Hyundai bu yılın konsept modeli olan RM16 N’yi, 2016 Busan Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıkardı.

Hyundai’nin RM adı altında ürettiği modeller, Güney Koreli üreticinin seri üretim modellerini geliştirme sürecinde prototip model olarak görev alıyor. Adındaki N harfinden, Hyundai performans merkezinin konsept üzerinde dokunuşları olduğunu anlayabiliyoruz. Geçen yılın konseptine kıyasla çok fazla yenilik getirmeyen modelin dış görünüşü makyajlanmış ve model daha yuvarlak ve geniş çamurluklarla daha aerodinamik bir hale getirilmiş.

Kaputunun altındaki 2.0 litrelik 4 silindirli motorunda süperşarj da bulunan model, 300 Beygir güce ve 383 Nm torka sahip olarak karşımıza çıkıyor. 6 ileri manuel şanzımanla birlikte gelen konsept, 43/57 ağırlık dağılım oranına sahip.

Ayrıca otomobilde elektronik sınırlı kaydırmalı diferansiyel ve elektronik değişken egzoz sistemi bulunmakta ve otomobil, değişken sürüş şartlarında aerodinamik olarak destek sağlayan ve otomatik kontrol edilen bir arka spoylere de sahip.

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Söylemedi demeyin Koreliler bundan 5-10 sene sonra dünyada Japonları tahtından ederek dünyada söz sahibi olacaklardır. Hyundai sürekli olarak kendini geliştiren ve her geçen gün kendini aşan, takdire şayen bir başarısı var. Hyundai nereden nereye geldi bu başarıya ancak saygı duyulur ve takdir edilir. Koreliler, Kıbrıslılar otomobil üretiyor. Bizimkinler ise oturdukları yerden para kazanıyorlar. Ülke olarak yazıklar olsun bize Hyundai, Kia gibi bir markamız bile yok

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu