Haberler

İETT’den Bilim Otobüsü




İETT, öğrenciler üzerinde enerji verimliliği ve enerjinin etkin kullanımı, çevre teknolojilerine yönelik bilincin oluşturulması, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına olan ilginin arttırılması amacıyla ”Bilim Hattı” projesini hayata geçirdi. Proje ile öğrencilerin bilime ve araştırmaya karşı meraklandırılarak hem öğrenmeleri hem de eğlenmeleri amaçlanıyor.

İETT içerisinde enerji, sürdürülebilirlik ve akıllı şehirler konularını kapsayan deney setlerinin yer aldığı bir otobüs dizayn etme fikrinden hareket etti.

“Bilime giden en kısa hat”

“Bilime giden en kısa hat” sloganıyla İstanbul genelinde okulları dolaşacak ‘’Bilim Hattı’’ ilk ve ortaokul öğrencilerine hitap edecek şekilde tasarlandı. Bilim Hattı ziyaret ettiği okullarda mini bir bilim merkezi işlevi görerek öğrencilere temiz enerji teknolojileri, sürdürülebilirlik ve akıllı şehirler ile ilgili bilgiler aktarılmasını sağlayacak.

İçerisinde akıllı otobüs sistemi, elektrik şebeke sistemi, enerji çeşitleri, kum havuzu, plazma küreleri, arttırılmış gerçeklik- uzay serüveni, geri dönüşüm, enerji testi, rüzgâr ve güneş enerjisi uygulaması gibi deney setleri bulunuyor.

Bilim Hattı’nda öğrenciler enerji ve çevre ile ilgili bilimsel deneyler yaparak bilinçlenecek ve bilimin keyfini çıkaracak.

Çevre Haftası’nda Bilim Hattı’na yoğun ilgi

AB Çevre Ödülleri’nde yönetim kategorisinde birinci olan ve ülkemizi Ekim ayında Avrupa’da temsil etmeye hak kazanan İETT, Çevre haftası dolayısıyla Halkalı Cumhuriyet İlkokulu’nda etkinlik düzenledi. Öğrencilere yönelik çevre eğitim programı ve çevre konulu resim şenliği düzenlenirken, sonrasında İETT’nin “Bilim Hattı”nda deneyler sergilendi.

Ömür Deniz Seçilen

İtalyan Otomobillerinin aşığı bir Alfisti. Amatör Fotografçı. Ege Üniversitesi İİBF. Hayallerimi süsleyen makina Alfa Romeo 159 3.2 Q4.,

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu