Haberler

IIHS yolcu small overlap testlerinde çarpıcı sonuçlar!




Otomobil güvenliği alanında Euro NCAP ile beraber en güvenilir test kuruluşlarından birisi olan IIHS, yeni test formatlarıyla üreticileri zorlamaya devam ediyor. Sürücü kısmını etkileyen small overlap güvenlik testleriyle bilinen kuruluş aynı testi yolcu tarafı için de gerçekleştirmeye başladı.

Otomobil üreticileri ve sürücüler için önemli kriterler arasında bulunan kaza testleri IIHS’nin 2012’de başlattığı small overlap testleri hem markaların eksiklerini görmelerini, hem de sürücülerin araçlarının kendilerini ne kadar koruduğunu fark etmelerini sağlıyor. Sol ön bölümden yaklaşık 65 kilometre sürat ile yapılan çarpışma testleri önümüzdeki dönemde yolcunun bulunduğu sağ kısımdan da gerçekleştirilecek. IIHS yetkilileri sürücü güvenliği ile yolcu güvenliğini eşit seviyeye getirmek için bu test formatının 2017’den itibaren bütün araçlarda uygulanacağını belirtiyorlar.

IIHS’nin yaptığı duyuruda yeni formatın işleyişi açısından demo test sonuçları da paylaşıldı. Hyundai Tucson, Honda CR-V, Mazda CX-5, Subaru Forester ve Toyota RAV4 gibi SUV segmentindeki araçlar üzerinde yapılan yeni small overlap testinde şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıktı. Testi yapılan araçlardan Hyundai Tucson yolcu tarafında sürücü ile aynı güvenliği sağlarken, Toyota RAV4’te ise sürücü kısmında bulunan güvenlik tedbirlerinin eksik olarak uygulandığı görüldü. Özellikle ön tamponun altında gizlenen koruma demirini destekleyen parçanın yolcu kısmında bulunmaması, RAV4’ün kötü puan almış olmasında etkili olmuş gibi görünüyor. Bakalım üreticiler yeni test formatlarına göre araçlarında ek güvenlik düzenlemelerine yer verecekler mi?

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Umarım Toyota yolcu tarafında eksik tuttuğu bazı şeyleri çok önemli bir sebebe dayandırabilir. Yoksa en basit hali ile yapılan adiliktir bana göre. Allah’tan bu tarz testler var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu