Testler

Jaws: Jaguar F-Pace R-Sport




  • Motor: 1999 cc, 4 silindirli turbo dizel
  • Güç: 180 hp @ 4000 d/d
  • Tork: 430 Nm @ 1750-2500 d/d
  • Şanzıman: 8-ileri, tork konvertörlü otomatik
  • 0-100 km/s: 8,7 sn
  • Son hız: 208 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 8 litre/100 km
  • Ağırlık: 1775 kg
  • Bagaj hacmi: 650 litre
  • Fiyat: 358.000 TL

Konfor
Sürüş keyfi
Şanzıman

– Malzeme kalitesi
– Gövde salınımı

Ömer Öziskender’in gözüyle:

Bir zamanlar zenginliğin ve asaletin simgesi olup nadiren rastladığımız Jaguar, X-Type modeli ve Ford’tan aldığı 2 litre dizel üniteyle halk ile arasındaki uçurumu kapatmıştı. Türkiye distribütörlüğü pek de başarılı yürütülememiş bu marka, Range Rover’dan sonra bir büyük İngilizi daha bünyesine katan Hintli dev üretici Tata tarafından satın alındı. Geçen seneden bu yanaysa ülkemize Borusan Otomotiv gibi kurumsal hizmet veren bir şirket güvencesiyle getirilmekte.

“Bunun ne gibi bir önemi var?” diyen arkadaşları duyar gibiyim. En önemli konu 2. el güvencesi, servis ağı ve kalitesi; yani almış olduğunuz hizmet.

Test konuğumuz Jaguar’ın ilk SUV’u. Araç ilk bakışta ön taraftan bir Porsche kadar sportif gözükürken arka profile doğru size Range Rover modellerini hatırlatabilir. Fakat F-Pace dersine gerçekten iyi çalışmış ve rekabete hazır görünüyor.

Jaguar F-Pace 6 farklı donanım paketi ve 2 farklı motor seçeneğiyle ülkemize geliyor. Bizim kullandığımız model R Sport ve 2.0 dizel oldu.

İç ve dış ebatlar olarak aynı sınıftaki rakiplerinden çok daha büyük ve geniş olduğunu söyleyerek başlamak istiyorum. Rakipleri Porsche Macan ve Range Rover Evoque iken F-Pace, bir Porsche Cayenne havasında.

Bir üst sınıfa yakın olmasının en büyük avantajı, daha güçlü bir izlenim bırakması. Malzeme kalitesi başarılı fakat bir Alman değil. Detaylar çalışılmış gibi görünse de, içerisinde yangın tüpü olmasına rağmen yine de gerçek bir torpidosu olmaması beni şaşırttı.

Kabinde aynı grup bünyesinde olan Range Rover’dan izler görünmekte. Vites kumandasının araç çalışınca yükselmesi bence kaliteli bir algı yaratıyor. Orta konsolda bulunan ekranın kullanımı karışık değil, dokunma hassasiyetinin daha iyi olmasını beklerdim. Fakat Jaguar XE’de yaşadığım gecikmeleri bu ekranda yaşamadım. Koltuklar R Sport paket oluğu için ve ben biraz iri kıyım olduğum için beni pek kavrayamadı. Teknoloji nereye giderse gitsin böyle bir otomobilde CD çalar olmalı ve ne yazık ki F-Pace’de yoktu.

Motor ve ZF şanzıman uyumu gayet başarılı. Dizel motor sesi de kulağa hoş geliyor fakat yol sesi limitleri daha iyi olmalıydı. Kullanımı gerçekten keyifli bir SUV; spor şürüş modunu başarılı buldum. Direksiyon anında tepki veriyor, gaz ayarlaması da gayet iyi yapılmış. Pedala dokunmanızla hemen hareket sağlıyor ve kısa devir bandında gücü hissediyorsunuz.

Peki, F-Pace olmuş mu? Evet. Her yeni model ile gelişimine hız kesmeden devam eden Jaguar, gelecek her modelle üstüne biraz daha koyacağının sinyalini veriyor. Uzun dönem Porsche Macan ve farklı Range Rover modelleri kullanmış biri olarak kanaatim odur ki, bu segmentte F-Pace ciddi anlamda düşünülmesi ve yakından incelenmesi gereken bir araç olmuş.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

24 Yorum

    1. bileklik olayı güzelde bagajda bi yere bas sonra 30 saniyede bir yere okutmak yerine direkt anahtarsız giriş gibi çalışsa daha iyiydi

  1. 10 numara test olmuş ama lütfen uzun olsun testler doyamıyoruz takipçi olarak 🙂 ikilide birbirinize tam uymuşunuz kanaatimce başarılar..

  2. Kurgucu arkadaş(lar)a bir ricam olacak müzikleri aralara koyduğunda testteki konuşma seviyesinie göre müziğin ses seviyesini ayarlarsan(ız) pek daha güzel olur.

  3. Videonun görüntü kalitesini, pat diye çıkan görüntüleri başarılı bulamadım malesef. Test videosu yetiştirelim diye acele etmişsiniz anlaşılan ve Otopark’ın gelmiş olduğu kalite seviyesine HİÇ olmamış. 2 yıl önce çekseniz tamam eyvallah derdim. Fahir Talib’in dün yayınladığı F pace videosunu film izler gibi izledim. Adam arabanın hakkını vermiş, aynısını sizden de bekliyorum.

    1. Carviser ‘ın yaptığını yapmak için tek ihtiyacınız olan bir otomobil, Wikipedia sayfası ve ortalama bir prodüksiyon firmasına vereceğiniz 4-5bin tl.(Bir de kiralık Rolex)

      1. Ben Fahir’in videosunun içeriğinden bahsetmiyorum. Ben videonun geçişlerinden, çekim ve ses kalitesinden bahsediyorum. Ayrıca Fahir prodüksiyon firması kullanıyorsa Otopark’ta daha iyi içerik üretmek için kullanabilir.

  4. Doğan abi sanki bagajdan konuşuyor sesi az 🙂 Onun dışında güzel test olmuş. Gelişiminize şahit olmak beni de mutlu ediyor. Nice büyümelere.

  5. Siz oldunuz sanki abi be. Sanki de birkaç teste gider herhalde. güzel olmuş elinize sağlık

  6. Otopark’ı bir basketbol takımına benzetecek olursak And bu takımın oyun kurucusu, beyni. Sinan ve Doğan ise çok iyi iki şutörü, tamamlayıcısı.

    Tamamen şutörlerle sahaya çıkan bir basketbol takımı ne keyif verir ne maçı kazanır. Çünkü o şutörlere boş şutu yaratacak oyun kurucu yoktur. Şutörler sürekli el üzerinden şut atarlar, verimleri düşer. Bu testler de öyle oluyor açıkçası. Çok kopuk oluyor ve hiç keyif vermiyor. Testin düzeni için her testte And olmalı. Tuttuğu notlarla her detayı bize vermeli. İç mekan anlatılırken farklı konudan bahsedilince “dur dur oraya gelicez” demeli. Olmuyor böyle gerçekten.

  7. Araba güzel ancak test aceleye gelmiş yada araba önemsenmemiş diyeceğim bir kalitede.

  8. Dun Jaguar F Pace test ettim. Malzeme kalitesini kabul edilebilir bulmuyorum acikcasi. Geride kalmis ama kotu degil denmis. 300’den yukari fiyatlandirilmis bir arabada o ic mekan kalitesini kabul edilebilir bulmuyorum.

    Az deri kullanilmis ve kullanilan deri de cok kalitesiz berbat diyebilecegim bir deriydi. Plastikler de oyle. Bence malzeme kalitesinden sinifta kaliyor arac.

    CD calar yorumunu da gereksiz buluyorum acikcasi. Isteyen opsiyonu ekler fakat standard gelmiyor olmasi 2016 yilinda gayet dogal kac kisi cd kullaniyor artik?

    Asil bakilmasi gereken kac muzik kaynagi destekliyor oldugu bence. Carplay, spotify destegi gibi seyler onemli artik.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu