Testler

Kara Kuşak: Honda Civic Type-R




  • Motor: 1996 cc, 4 silindirli turbo benzinli
  • Güç: 310 hp @ 6500 d/d
  • Tork: 400 Nm @ 2500-4500 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, manuel
  • 0-100 km/s: 5,7 sn
  • Son hız: 270 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 9 litre/100 km
  • Ağırlık: 1453 kg
  • Bagaj hacmi: 498 litre
  • Fiyat: 54.000 €

Frenler
Yol tutuş

– Abartılı tasarım

Foto galeri için tıklayın!

 

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

99 Yorum

  1. bence ve bana katılıcak bı cok kısıyle beraber tasarımı daha cok begenen çıkıcaktır ben sahsen abartı olduğunu düşünmüyprum ve tabi ki zevk meselesi ellerınıze emeğinize sağlık

  2. Bkz. “Kanka ben tayyarı böyle kullanıyorum” Bkz. “Yanlış vites ile motor kucaklama”

  3. özet kısmında alfa romeo 4c ile beraber mi test ettiniz yazıyor yoksa ben mi yanlış okudum

  4. Abi video süper olmuş tayyar In hakkını vermişsiniz cumartesi 12:00 bekliyoruz heyecanla

    1. sorma sorma :)) o acıyı ben bilirim, ama hemen sonraki günlerde yarışım olduğu için diğer yarışmacılara haksızlık olur diye izin vermediler kullanmama.

  5. Almanların spor olarak nitelendirdiği araçlara şimdi haklı olarak laf etsem bi ton eksi yerim, aga bu nedir ya? adamlar halen yapay ses saniyede bilmem kaç vites atan uyduruk kaydırık araçlarla uğraşsın.. bu başka bir şey çok muhteşem bir araç ve çok muhteşemsiniz OTOPARK.com

  6. Zamanında kurumsallığa demediğini bırakmayanlar buyursun izlesin. Eski muhabbetler? Evet! Hatatatata? Evet! Eski ruh zevk şevk? Evet! Pist? Aliyy-ül A-la! Marmara Üniversitesi’ nde ki söyleşide istek formuna yazdıklarımın hepsini kurumsallıktan sonra buldum. Videolar artık yüksek kalite, 60 fps, ses şahane, dış çekim desen bam başka. Kurumsallık bizi bozmadı aslında. Çünkü yaptığı işten zevk alanlar o zevki yansıtmasını biliyor. Büyüyerek, değişerek, gelişerek en iyi olan en iyi olmaya devam ediyor. Bu arada test doyumsuzca izleniyor be 😀

  7. ya arkadaş yapmayın şöyle. zevk alarak anlattığınız her videodan sonra lan diyorum loto tutsun bundan alayım. insana nasıl bi heves katıyorsunuz öyle anlatırken, loto tutar tutmaz fakir kalıcam hepsinden birer tane sar diyip.

  8. Mükemmel ama bence kısa bi test. Sinan abinin de gazladığını izlemek isterim sanırım herkes ister. Birde inşallah görüp yazarsınız. Top Gear dergisini nerden temin edebileceğimiz hakkında bi yazı yazılması lazım. Bilgi bekliyorum iyi çalışmalar

  9. Direksiyona önceki Hondalarda anlattığınız gibi “Elektrikli, hissiz fakat doğal çalışıyor, güven veriyor.” yorumunu mu yaparsınız? Testte unutmuşsunuz anlatmayı. Başkanlar bi cevap yazarsanız, çok önem verdiğim bir konu.

    1. Birde önden kaymaları bakarak mı anlıyorsunuz yoksa direksiyon bir şeyler fısıldıyor mu? Kısaca özetini geçerseniz çok memnun olurum.

      Aklıma gelmişken ben Rize’deyim. Dergi gelir mi? Gelmezse internetten almam gerekecek. Bana bi yol gösterirseniz.

  10. Abi bu testin hakkı 35 40 dk diğerleri eyvallah ama bunun kesinlikle hakkı 35 40 dk.17 dakika 2 3 dakika gibi geldi.test süper ya keşke sinan abi de fk2 yi pisttede kullanabilseydi.tek eksik and abinin çarşaf takmaması birde sürenin kısa olması onun dışında eski videolari aratmadi ya sabahlara kadar tekrar tekrar izlerim bunu.

  11. Test muhteşem olmuş.Araba da öyle ancak bu arabayı alcak olsam büyük ihtimal gidip o cafcaflı tampon filan hepsini değiştiririm ne biliyim ne yapıp edip bir şey uydurmaya çalışırım.O değil And abi senden korkulur valla bir an böyle kambur ooturup vitesi dolmuşcu gibi tutup…gerisini getiremiyorum bile.Sen,Nasıl bir insansın AND REİSSS? 😀

  12. İşte o özlediğimiz eski panpalar ruhu geri dönmüş.. 🙂 abi efsanelerin efsanesi olmuş o devir kesici sesi hatatatatata ulan ruhumu okşadı 😀

  13. Otoparkin eski takipcilerinin uzun zamandir ozlediği bir test olmus harikulade ama yine kisa 🙂 agzim kulaklarimda izledim valla 🙂 video ve sinan reyisin hatatat sesleri oyle gaza getirdi ki beni allahtan arabam bozuk yoksa simdi iner aşağı bu gazla patlardim biyere 🙂

  14. Konu kapanmış twitter sorumlusu arkadaş yeni uyanmış da paylaşmak aklına düşmüş. Sonra da siteye de girin yorum yazın diyorsunuz böyle yapılırsa bir daha siteye girip tek harf yazmam. Zaten youtube’da da liste dışı oluyor videolar ilk başta. Yorum filan da yazmayalım paylaşmayalım da madem. Ne yapmak istediğinizi anlamıyorum.

  15. lan alacak paramız yok ama çalasım geldi arabayı 🙂 inanılmaz doyurucu bi test 🙂 son 1 yıldır en iyisi denebilir 🙂

  16. Şu gördüğünüz test arkadaşlar; azmin, sabrın, özverinin testidir. Bunca senedir takip ederim ve çok büyük ihtimalle çok az bir kısmını bildiğim tonlarca zorluklar ve sıkıntılardan buralara geldi şu ekrandaki iki adam. Örnek teşkil ediyorsunuz, yolunuz açık olsun.

  17. Efsane test olmuş çok eğlenceli.Eski type-r ın motor sesinin olduğu sahne çok güzel olmuş özellikle 🙂 Turbo s ve alfa 4c ninde videolu testi gelecek mi ?

  18. Hem herkesten önce yayınlaması hem de pistte olmasıyla diğer test kanallarının gazcı tabiri ile “içinden geçmiş” bir çalışma olmuş.Başarılarınızın devamını dilerim.

  19. Yav şu eski Type-R sahnesinde okulun ortasında izlerken inleyerek güldüm, herkese rezil oldum, değer mi? DEĞEEEER, abi gözlerim yaşlandı yahu, istediğiniz her şeyi artık başardınız, bir sonraki hedeflerinizde başarılar.

  20. Eski panpalar ruhu fazlasıyla geri dönmüş ve pistte legal olarak kırbaş show ! harika :)

  21. Hondaya turbo yakisti mi ? bence fena olmadi, atmosferikle gidebildigi kadar gittiler zaten.

  22. 17 dakika boyunca gerizekalı gibi sırıttım ekranın karşısında, Japonlar araca hayal ettiğim ve hayallerimin üzerinde olan her şeyi koymuşlar. Bir tek günlük kullanım için endişeliydim ancak adamlar zaten günlük kullanıma uygun yapıp bir de yaratık modu koymuşlar araca. Sesi konusunda endişelerim vardı ancak sesi güzel, özellikle de bir turbo motor için. 15 tur falan atıp konuşmadan koysanız onu da izlerdik ama test çok güzel olmuş, günde iki kere izlerim ben bunu. Emeğinize sağlık

  23. Yıllar geçti ama testlerinizde sanki kendimizi aracın içindeymiş gibi hissetme olayı asla değişmesi, bitmedi. Harikasınız, muhteşemsiniz. Geldiğiniz nokta o kadar mutlu ediyor ki insanı anlatamam.

  24. Tek eleştirim bazı araçlardaki test süresi 30 dk ları bulurken bu araçta 17 dk olması ( Pist dışında Sinan da kullanabilirdi). Type-R a yakışır çok güzel bir test olmuş emeği geçen herkesin ellerine sağlık.

  25. araba güzel test güzel and ve sinan a zaten diyecek bişey yok. Otopark bu gidişle çok şey başarıcak.

  26. Uzun zamandır ilk defa keşke şu test çok daha uzun olsaydı dedim.Pist konsepti ,aradaki eski kasa type r ,kesici sesleri .. Testin sonucu = EF-SA-NE

  27. Sinan için gitti, sen ne çizgi yapardın değil mi 🙂 8. virajı dönerken bir ara direksiyona sarılacaksın sandım 🙂

  28. 17 dakika deli gibi sırıta sırıta yer yer kahkaha ata ata izledim sonra bi daha sonra bi daha

  29. Profesyonellik on numara ,samimiyet on numara 🙂 . bunada burun kıvıranın yaz boyu burnu aksın inşallah 😀

  30. Sizin bu doğal hallerinize bayılıyorum. Bir otomobil tutkununun orgazm hali bu olsa gerek. Gel de bunu bırak inşaat mühendisliği yap? söz top gear bayiye çıktığı ilk gün alacağım, zaten bu videoyu bir saatte izleyenler alsa, siz 5 sene bu dergiyi yaparsiniz. And, Sinan, Doğan, Volkan adını bilmediğim emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, emeğinize sağlık. 1 günde yüz bin izlenme olur ahada buraya yazıyorum.

  31. Play-off ne demek hiç bir fikrim yok. Eminim çok güzel oturmuştur özet yazısına ama gerçekten son cümleyi anlayamadım.

  32. I have to say that this video was the best because both car and you guys not only explain cars but also show us how driving car is entertaining. Thank you for your labour and profession of love. (Acun abi ben türküm :D)

  33. Video ENFES olmuş. 2 kere izledim 8-9 kere daha izlerim. Arkadaşlar sizlerede sorayım 2016 m3 mü yoksa type-r mı ben type-r ı fiyat olarak daha az olsa da m3 e yetişebileceğini düşünüyorum. Fikirlerinizi bekliyorum

  34. Tamamdır abi dahası yok. Kelimeler kifayetsiz kalıyor. İşte 4 seneden beri hayalini kurduğumuz şeyler bugün gerçek oldu. Bu günlere gelmemizde herkesin emeği var. Çok şükür bu günleride gördük. Mikrofon kemere takıldığından biraz hışırtı vardı.

  35. 100 bin takipci hedefi gecildigine gore artik sirada hedef bir videonun 500 bin izlenmeyi gecmesi olmali.umarim bu video 500 bin izlenme sayisini asar ve ilk olur.
    bi doz ustunude 911 le devam ettirmenizi oneririm 😉

  36. Ah be , bari şu hot hatch testlerinde kurumsallığa ara verilse , Japonlar vtec sesini almış ama çok şey koymuş üstüne..fn 2 ft Sinan Koç teaser’ının tamamını isteriz..

  37. Beyler efsanesiniz tek kelimeyle.
    Dergi bi yana da bu Top Gear ın TV versiyonunu alın BBC den. Tüm Türkiye görmeli tanımalı sizi.

  38. Buralar değerlenecek… Efsane video olmuş bide S2000 çekseniz yerimizde duramayız valla demi Sinan abi :)) Hatatatat

  39. Pampaları görmek sevindirdi. Heyecanınız testin işleyişinin karışmasından anlaşılıyor. Bunun izleyende etkisi de videoyu sonuna kadar sırıtarak izlemek oluyor ? Anlattıklarını hissettirmeniz çok iyi. 4C mi?

  40. Test mükemmel olmuş yine yahu, yalnız bir düzeltme yapayım; Sinan motor kodunu yanlış söyledi. F20C diye bahsettiği motor S2000’e ait olan 240 bglik motor. FN2 Type-R’ın motoru K20z3. EP3 Type-R’daki motorda K20a2. Bu motorda güzel ama bana göre en makbulu ciğerli FN2 (K20z3) 🙂

    1. 1:09’da Sinan K20C diye anlatıyor ve bu araç zaten FK2 kasa kodlu K20C1 motor kodlu type-r. Yanlış yapsalar da düzeltsem falan diye mi düşünüyorsunuz ? F20Cyi nasıl duydunuz anlamak güç. Türkiye’nin en iyi otomobil test eden adamları İstanbul Park’ı kapatıp test yapıyor motor kodunu yanlış söylemiş diyorsunuz. Bırakın bu işleri.

    2. f20c de atmosferik bir motor. yanlış bir şey dediğini düşünmüyorum. type-r da f20c var demedi.

  41. Puan sistemi artık bir standarda kavuşsa aslında çok iyi olacak. Bence bir de donanımlar ve güvenlik olarak da puanlandırılma yapılmalı.

  42. video uzunluğu çok ideal olmuş, ellerinize ağzınıza sağlık. peki roll yapıldığını düşününce hangisi ile kapışır sizce sınıfı ve fiyatı açısından?

  43. Tek kelimeyle harikasınız. Yerimizde duramayarak izledik. Siz bu ülkede teksiniz ve çok seviliyorsunuz unutmayın. Efsane testler arasında çoktan yerini aldı bile.

  44. Test boyunca arabayı kendim sürüyormuş gibi hissettim bu nasıl güzel bir heyecandır? Geçen sene autoshow da koltuğuna oturmuş olmama rağmen bu kadar heyecanlı hissetmemiştim… Teşekkürler.

  45. Bu aracın 498 litre bagajı olmasına hala inanamıyorum. Bu nedir abi ya hem (piyasaya göre) ucuz, hem hızlı, hem yakışıklı hemde kullanışlı.. Süper.

  46. ÇOK GÜZEL BİR ANLATIMDI….AMA BÖYLE BİR MAKİNA SAHİBİ OLMAK İSTERDİM….BİRAZ PAHALI…ARTIK RÜYALARIMIZDA BİNERİZ BİZDE…:)

  47. “cep roketi”
    bu test sayesinde gidip aldım
    güncel fiyatı 58.000 euro değerli arkadaşlar 🙂

  48. Bu arabada en çok takıldığım, içerlek kalan lastikler, bu kadar abartılı tasarım, kubbevari yukarı doğru tasarım ile içerlek lastikler birleşince arabanın tüm o güçlü görüntüsü bi anda eblekleşiyor.

    Bunun haricinde Honda, bundan önceki ilk yaptığı Civic HB ile çok daha füturistik tasarıma sahipti, o kasa hala bu yenilerden içiyle dışıyla daha yeni modelmiş gibi duruyor. Bu kasalarda ise direksiyon, ekran, herşey sanki o kasanın 2 eskisiymiş gibi. 2008 model araba 2015 gibi görünürken, 2016’nın içi nasıl 2007 gibi görünebilir, Honda bunu çok güzel başarmış, tebrik ediyorum…

  49. Honda çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir marka. Civic Type-R, 2015 yılında Nürburgring Pisti’nde Renault Megane 275 Trophy R’ın 7 dakika 54.36 saniyelik 7:50.63 saniyelik derecesiyle rekoru egale etmişti. Civic Type-R tek kelimeyle Japon mühendislik harikası..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu