FeaturedHaberler

Ken Block Focus RS RX’i nasıl karşıladı?




FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nda sezonun üçte biri geride kaldı ve yarın 5. yarış Norveç’te koşulacak. Hoonigan Racing’den Ken Block şu ana kadar yapılan yarışlarda bir kez podyum gördü ve toplamda iki kez puan alarak Norveç’e gitmeden önce 16 puanla 17. sırada bulunuyor. Ken Block’un takım arkadaşı Andreas Bakkerud ise her yarıştan puan almayı bildi ve 51 puanla 6. sırada oturuyor. Takım sıralamasında ise Hoonigan Racing Division toplam 67 puanıyla 7 takım içinden 4. sırada yer alıyor.

Focus RS RX’leriyle WRX sezonuna başlayıp bu noktaya gelen ve başlarından takipçilerinin de iyi bildiği olaylar geçen ikilinin otomobilleriyle ilk buluşma anları dün Ford Performance tarafından yayınlanan videoda paylaşılmış. Videoda 15-17 Nisan’da Portekiz’deki Bompiso WRX yarışından önce ilk kez direksiyona geçen Block ve Bakkerud, mühendislere vites kolu, el freni gibi kontrol kollarının konumlarıyla ilgili tavsiyeler veriyor. Koltuğa oturunca sırıtmaya başlayan Block, “Bu kadar insanla birlikte gerçekten çok uzun soluklu bir proje oldu ve şimdi bu noktaya gelmiş olmak müthiş bir deneyim.” diyor ve ekliyor: “Arabayı dışından ilk kez görmek gerçekten inanılmaz bir duyguydu.”.

Videonun devamında Ken Block, RS RX’in müthiş yeteneklerini İngiltere’deki Kirkbride Hava Sahası’nda deniyor. Son bölümde ise RS RX’lerin iki pilota özel görsel detaylarının tamamlanmasından sonra Portekiz’deki Shakedown sahnesi, yarışlardan sahneler ve Ken Block’un Hockenheim’daki podyumu görülüyor.

Bahsettiğimiz bu video, Ford Performance YouTube kanalındaki Project RX adlı Focus RS RX’in gelişimini anlatan video serisinin beşincisi. Aşağıdaki video, listenin birinci videosu ve sol üstten listenin tamamını görüp RS RX’in gelişimini yakından inceleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=3xHvqY-RIZY&index=5&list=PLTbkV5qzFkTwNOefKAT55N32XpVW6GAuv

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu