FeaturedHaberler

Kenan Sofuoğlu rekoru kırmayı başardı!




Supersport Şampiyonası’nda ortalığı birbirine karıştıran milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, geçtiğimiz günlerde başladığı rekor denemelerinde sona geldi.

İstanbul – Gebze – İzmir otoyolunun en önemli ayağı olan Osmangazi Köprüsü’nde tamı tamına 400 km/s hıza ulaşan Sofuoğlu, bu rekorunu takım arkadaşlarıyla kutladı.

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, açılış öncesi Osmangazi Köprüsü’nde yaptığı sürüşte saatte 400 kilometre hıza ulaştı. Bu Kawasaki H2R model motosikletle ulaşılan en yüksek hız olarak kayda geçti. Hız denemesini açılışta yapmayı planladıklarını ancak hava koşullarının en uygun olduğu saat 05.00’te gerçekleştirdiklerini söyleyen Sofuoğlu, “Köprüden bundan daha hızlı bir geçiş olacağını düşünmüyorum.” ifadesini kullandı.

Buyurun rekorun kırıldığı o videoyu izleyelim:

OTOPARK.com ailesi olarak kendisini bir kez daha kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

18 Yorum

    1. Sağlam efenim. 2 rulman değiştirdim, 200 ü bayıldım ustaya. Canı sağolsun.

    1. 3 yıldır otoparkı takip ediyorum siteye üye olmadım sırf bu yorum için üye oldum öncelikle tebrik ederim. daha önce drag organizasyonu ve hardcore mod (turbolama vs.) hariç 2 teker üzerinde bu kadar hız yapan canlı yok. h2r bugüne kadar üretilmiş fabrikadan çıkan en güçlü motor zaten pist dışında kullanımı yasak, kaldı ki japonlar bu motoru 400km yapması için denediler fakat oval pistte 350 li km leri geçememişlerdi dişli oranı sebebiyle. olayın hikayesi şu şekilde: kenan kawasaki takımı adına yarışıyor superbike da. şampiyon olduğu için kenan a h2r hediye ediyorlar. hatta 2. haftada kenanın arkadaşı sadece pist kullanım izni olan bu motoru otobana çıkarıp 350 yapıyor. sonra kenan sitem ediyor lastik dayanmazdı biraz daha zorlasaydın diye. kenan bu rekoru kırmayı aklına koyuyor köprü üstünde en hızlı motor süren adam) kawasaki mühendisleri motor üzerinde hafifleştirme ve son hız için dişli modifiyeleri yapıyorlar, pirelli bu hıza dayanması için özel lastik hazırlıyor ve kenan sofuoğlu sabah saatlerinde köprü üzerinde en yüksek hız yapan motosiklet sürücüsü oluyor. olay budur. ayrıca şu an fabrikadan çıkan motorlar arasında en hızlı motor h2r, r1m, s1000rr diye gider. yaz olayı google a arat haberleri bak motor camiasında ne kadar büyük olaymış diye. konu hakkında bilgisi olmadan eleştirmek kolay.

      1. Açıkçası haberi okuduktan sonra aynı sorular bende de vardı çünkü haberde rekor denip geçilmiş ama rekorla alakalı doğru düzgün bir bilgi yok. Bu konu burada sorulmasa ben de merak eder sorardım. Niye adamın üstüne gidiyorsunuz ki, o da merak etmiş sormuş. Ayrıca açıkladığınız için de teşekkürler.

    1. Ahh ‘katan’ olmalıydı pardon, ben zaten 7/24 haber giren bir robotum. Sadece insanlar hata yapar ama ben yinede özür dilerim.

      1. emeğine sağlık kardeş. araştırıyorsun emek veriyorsun burda bizimle paylaşıyorsun Allah razı olsun.
        bilmem neyden sonra okumadım bıdı bıdı. sen mümkünse hiç okuma

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu