Haberler

Lexus LC 500’ün etkileyici tanıtım filmi




https://youtu.be/da9sVMELp8A

Japon devi Toyota tarafından üretilen Lexus markasının yeni süper GT’si LC 500 için şirket, İspanya’nın Sierra Nevada dağ yollarında çok etkileyici bir film çekti.

Filmde gördüğümüz etkileyici sahneler sanılanın aksine bilgisayar hilesiyle değil, üstün sinema teknolojisiyle gerçekleştirildi.

“Projeksiyonlu haritalama yöntemi” adı verilen bir teknikle LC 500’ü tabiri caizse manken edasıyla podyuma çıkardılar diyebiliriz. 20 kişilik ekip dağda hareketli arka plan oluşturabilmek için ultra parlak projektörler kullandılar ve daha sonra bu görüntüleri senkronize ettiler.

Detroit Otomobil Fuarı’nda sergilenen ve şirketin yaklaşık dört yıl önce tanıttığı konsept LF-LC modelinin üretime hazır bir versiyonu olarak göze çarpan LC 500, Mercedes-Benz S-Serisi Coupe’nin ve BMW 6 Serisi’nin karşısına rakip olarak çıkıyor..

Kaputu altında, RC F’ten de tanıdığımız, 5 litre hacimli v8 motoru barındıran araç 467 beygir güç, 527 Nm tork üretebiliyor. Gücünü arka aksa 10 ileri vitesli, tam otomatik bir şanzıman üzerinden aktaran otomobilin 0’dan 100 km/s sürate yaklaşık 4.5 saniyede ulaşabileceği belirtiliyor..

Aracın hibrit versiyonu da LC 500y adıyla tam 354 beygirlik 3.5 litre V6 motora sahip olacak.

Çekim aşamalarını görmek için de aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz:

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu