Haberler

M-Sport’tan yavru Ranger




Bu gördüğünüz kamyonet Avrupa pazarına yönelik bir model, yani F-150 Raptor gibi Amerikalı kamyonetlerin yakıtı “içen” benzinli motorlarına sahip değil. Bu modifiyeli Ford Ranger’da, standart haliyle 200 HP güç ve 470 Nm tork üreten 3.2 litrelik TDCi dizel ünite yer alıyor. M-Sport, bu beş silindirli üniteden bir güç artışı elde edilip edilmediğini açıklamasa da, yeni çift çıkışlı egzozla sesin standart modele göre biraz daha agresif olacağını söyleyebiliriz.

Bu 4 çeker çift kabin kamyonette aynı zamanda Pedders imzalı spor süspansiyonlar ve genişletilmiş çamurluklara uyan mat siyah renkli 18 inç jantlar da kullanılmış. Ön ızgaraya eklenen lazer ışıkların yanında diğer bazı gövde parçalarında da mat siyah tercih edilmiş.

M-Sport, Ranger’ın iç mekanına el atmayı da ihmal etmemiş. Deri döşeme ile spor direksiyon sportif bir hava katarken, karartılmış arka camlar ve kapılar ile orta kol dayamada kullanılan derilerle daha üst düzey bir kalite hissi sağlanması hedeflenmiş.

Bu Ford Ranger, opsiyonel olarak bir off-road kitiyle de satın alınabiliyor. Bu kitte tavana yerleştirilmiş lazer ışıklar ve yine Pedders imzalı, 4.4 santimetrelik bir yükseltme sağlayan süspansiyon kiti de bulunuyor. Bunun yanında Ranger’ın altını koruyan bir paket ile sınırlı sayıda sunulacak hardtop da alınabilen ekstralar arasında.

M-Sport imzalı Ranger, Eylül ayında üretilmeye başlanacak ve Avrupa’da belirli Ford bayilerinde satışa sunulacak.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. m-sport deyince bmw zannettim lan diyorum fordla bmwnin ne işi orucun son dakkaları zulum yahu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu