Testler

Medusa: Alfa Romeo 4C




  • Motor: 1742 cc, 4 silindirli turbo benzinli
  • Güç: 240 hp @ 6000 d/d
  • Tork: 350 Nm @ 2200-4250 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, çift kavramalı otomatik
  • 0-100 km/s: 4,5 sn
  • Son hız: 258 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 11 litre/100 km
  • Ağırlık: 895 kg
  • Bagaj hacmi: 110 litre
  • Fiyat: 429.000 TL

Güzellik
+ Yol tutuş
Sürüş hissi
Tüketim

– İşçilik
– Konfor

 

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

39 Yorum

  1. “yaratıcısına şükranlarımızı sunuyoruz.” kısmını pek beğenemedim.

    Bugün test gelmez sanıyordum geldiğine çok sevindim elinize sağlık

    1. Arkadaşlar 4C’nin ben de hastasıyım. Sadece cümleden öyle anlaşılmasını istemeyecekleri anlamlar çıkabiliyor. Taşlamaya hazır bekliyorsunuz 🙂

          1. Hocam otopark’ın eski takipçilerindenim. Eski siteden, forumdan beri takip ediyorum. Yanlış anlamlar çıkarıp, saldırma hevesiyle salyalar akıtanlarla aramda büyük farklar var. Siteyi severek takip ediyorum. Günde 15-20 kez giriyorum. Emeklerinin karşılığını alan insanları izlemek beni acayip keyiflendiriyor. Ben sadece daha iyi olmalarını istediğim için eleştiriyorum. Samimiyetime inanmanız dileğiyle.

      1. Üstad konu uzasın istemiyorum inan bana. Buranın ortamına, havasına çok önem veriyorum. Takipçiler arasında ayrılık, laf sokma çabalarının olmasına neden olmak beni üzer. Sadece rahatsızlığımı dile getirmek istedim. Yobaz değilim merak etmeyin. Malum parti seçmeni de değilim. And TRT’de şort giydi heraaam diyen donanımhaberli tüketim uzmanı da değilim. Ramazanı bahane edip insanlara saldırmayı, eleştirmeyi kendine hak gören dengesizlerden hiç değilim. Yobazlardan da onlardan da nefret ediyorum. Ülkemizde etiketi direk basıyorlar. Beni nefret ettiğim kitleden biri olarak görmemenizi rica ediyorum.

        Kısaca konuya değineyim. Yaratmak yaratıcıya özel bir özellik. Takipçi kitlesi gittikçe genişleyen bir siteyiz. İnsanları rahatsız edebilecek cümlelerden uzak durmak gerekir. And başkanın samimiyetine inanıyorum. Kötü niyetle yazmadığını da biliyorum. Bir şeyi överken tanrılaştırmak, ilahlaştırmak, ibadet edilecek kadar yüce olduğunu belirtmek artık çok başvurulsa da yanlış bir yöntem. Birçok inanışa da ters düşüyor. Amacımız otomobil tutkumuzu, sevincimizi, heyecanımızı paylaşmak. Tartışma çıkaracak konuları mümkün olduğunca tartışmamak, tartışılacak durumlara da sebep olmamak gerekir. Burada biz bizeyiz diye yorumdan yazdım. Lütfen saldırmayın. Rica ediyorum. Biliyorum birçoğunuzun tahammülü yok, ülkemizde din tüccarlığı had safhada, zor bir dönemdeyiz ve insanlar cahil. O nedenle sert çıkanlara mümkün olduğunca hoşgörülü olmaya çalışıyorum. Umarım kendimi anlatabilmişimdir.

        Herkese saygılar sevgiler

        1. Şükran bir şeyi tanrılaştırmak ya da ilahlaştırmak demek değildir, şükran minnettarlık demektir, Arapça’da ise teşekkür etmek anlamına geliyor. O yüzden orada din adına ya da başka bir anlamla değil, teşekkür etmek için kullanıldığına inanıyorum. Kelimeleri dinle özdeşleştirmek saçma. Kısacası, kelimeleri tekil düşünmekte, sadece anlamlarını düşünmekte de fayda var.

          1. Şükranla ilgili bir sorun yok ki hocam. Onu üstteki arkadaș kendisi yorumlamıș. Benim bahsettiğim yer başka. Üstteki yazıda açıklamıştım.

    2. Bak görüyor musun Şükran demişler, birde sunmuşlar aaaaaaa, bak şu terbiyesizliğe, şükran sunmak mı, hem de ramazanda? Vah vaaaah.

      1. Yapma hocam. Altta kendimi anlatmaya çalıştım. Buraya da kopyalayıp insanları sıkmak istemiyorum. 2dk zaman ayırıp okursan beni anlayacağını düşünüyorum.

        Saygılarımla

  2. Çokk orjinal bir tasarımı var aracın. Bu arada Doğan Kabak’ın tabiriyle “havalandırma menfezleri” Fiat Doblo’dan alınmış galiba. ?

  3. Bu bir araba mıdır sorusunun cevabı. Biz şu anda oyuncaklarına yani arabacıklarına biniyoruz. Hatta bazıları o kadar kötü ki arabacık kelimesinden daha küçük bir kelime hayal edemiyorum. Bir Alfa’nın yaptığı coupe süper spor otomobiller bir de bence mercedes sls amg. Martı gibi açılan kapılarıyla bu bir araba mı dedirtiyor.

  4. Güneş açtığından mıdır nedir içerideki kameradayken çoğu yerde yolu göremedik 🙁 Havanın azizliği..

    1. Çekimden birkaç gün sonra yarış olacağı için, herkese adil olması için pistte kullanamadım. rallidede böyledir , yarıştan 1 hafta önce yarışın yapılacağı parkurda otomobil kullanamazsınız kaçak antremana girer. Bunlar başlangıç oldu diyelim daha inşallah nice otomobiller gelecek ve piste sokacağız onları kullanacağım 😉

  5. 11. dakikada yapılan o ikinci kamera görüntüsü ve kadran görünümü kesinlikle her testte yapılmalı. 0-100’ün arkadan görünümündeki zevki ayrıdır.

  6. Valla elinize sağlık arabayı veren takipçiden de Allah razı olsun bize güzel bir test izletti. Ya o kesiciden sonra nasıl vites atıyo öyle bam diye hasta oldum 😀

  7. testte 400 civarı bir fiyat yazıyor, söylenen 100 bin euro, opsiyonuda yok diye biliyorum, euro ne zaman 4 lira oldu yahu? 450 bin lira çok aga, tam benlik araba, başlarım içine, isterse koymasın klima, amerika fiyatı 58 bin dolarmış, teşekkürler sayın vergiler. Ayrıca az sattığı için Mustang’deki gibi kar marjı çoooook yüksek.

  8. güzel test. tabi istanbul park’ın saçma prosedürü olmasaymış daha güzel olabilirmiş. Adamlar intercity cupta zaten hep aynı pistte yarıştırıyor rekabet şartları bozulmasın bahanesi fazla uydurma olmuş.

  9. O kadar güzel yorumlar yaptınız testte dedim ki bi 9 puan alır 😀 7 puanlık değildi hakkı yüzünüzdeki ifadeye göre 🙂

  10. Sinan özellikle bu yorumum sana,
    Yalnız değilsin. Forumda da, hitap ettiğin kitlede de sadece senin hatırın için duranlar var

    İtalyan rüyasını yaşamak sanırım reklam yapmamıza engel bir durum.
    Tekrar ediyorum. Yalnız değilsin. Popülerliğini arttırmak için Honda’ları, veya saçma sapan japon otomobillerini sevmek ve övmek zorunda değilsin. Hep alfisti kal, Bizimle kal.
    Teşekkür ederim.

    1. Evet AlfaRomeo çok seviyorum ama Honda’da seviyorum. Bir S2000, bir type r sevilmez mi ?? Guila’yı merakla bekliyorum inşallah gerçek alfaromeo tutkusunu bizlere yaşatabilir. Maalesef yeni nesiller eskilere göre eksikler. sen ne düşünüyorsun ?

      1. Son yazdığından cevap vermek gerekiyor sanırım.
        Evet maalesef çok eksikler.. Bir otomobilin nasıl çalıştığını ,nasıl güç ürettiğini, yere nasıl bastığını dahi bilmeden, Sadece gelip geçici hevesler ile otomobil tutkunu olabiliyorlar. Ve bu bilgisizlik de kuru biri inada, temelsiz bir fanatizme dönüşebiliyor.. Bu yüzden olmalı ki, İtalyan otomobilleri biraz dışlanmış durumda kalıyor. Sen de gayet iyi bilirsin; Alfa Romeo, Fiat’ın yüksek hacimli motorları ve Lancia yürütmek her zaman detaylı işçilik ve zahmetli uğraşlar isteyebiliyor.. Belki bu biraz azınlık kalmamıza sebep oluyor ancak bizimle aynı düşünen insanların da hepsinin teknik olarak dolu olduğunu bilmek teselli kaynağımız.
        Evet s2000, type-r sevilecek otomobiller, buna bir itirazda bulunmuyorum. Özellikle Video’ların dışında AND beyi çok iyi tanıdığım için, Onun için çoğu zaman italyan otomobilleri yok hükmünde olabiliyor..
        Örneğin: Fiat Coupe” , Alfa 155 Q4,. And bey için yok hükmündeler. Hatta bir sohbet ortamında kendi ağzından duyduğum bir cümlesi var. ”Piyasada kaldılar mı ki konuşalım bu otomobilleri” demişti. Evet azınlık olarak var, ama hala varız And bey 🙂
        Bu AND beye karşı eleştiri mahiyetinde yazılmış bir yazı değil. Sadece dertleşmek istediğim için yazıyorum..
        Fazla uzatmamak için küçük bir örnek daha verip susacağım.
        Örneğin, ülkemizde montajlanmış 2.0 16v Fiat Tempra ve Fiat Tipo’lar Lancia delta integrale motorunun birebir dökümü, ve atmosferik versiyonudur ancak çoğumuz habersiziz..
        Sinan bey, Videolarda bizlere(İtalyan otomobillerine) daha çok zaman ayırırsanız çok seviniriz. Bizim tutkularımızın kaynağını senden daha iyi yansıtabilecek kimse yok.. Ve belki yeni gelecek nesillere de, alternatif yollar gösterebiliriz.. Çünkü kısıtlı bir algı ile tek göz bir pencereye hapsedildiler..

        İyi günler.
        Teşekkür ederim.

        1. İtalyancı olarak talebinize sonuna kadar katılıyorum. Otopark bu ülkenin en çok ilgi duyulan platformu. Özellikle tanınmayan ama dediğiniz gibi efsane olmuş bir 155 Q4 bir Coupe Turbo Plus bilinmeli. Uzun zaman Avrupa’nın en hızlı önden çekişlisi ünvanını taşımış bir arabanın bilinmemesi kabul edilebilir mi? Bu ülkede İtalyanlar Fiat, Fiat’lar ise maalesef Linea ve Doblo olarak görülüyor. Ben de buraların biraz daha Pizza kokmasından yanayım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu