FeaturedHaberler

Mercedes, Amerika pazarında lider




Amerika’da crossover ve SUV’ların popülaritesi, Mercedes’i geçen ayın ‘en çok satan’ lüks otomobil üreticisi yaptı.

Geçen yıla göre ufak bir düşüş yaşandığı görülse de Mercedes, mayıs ayında tam 29.299 araç teslimatı yapmayı başardı. Alman üreticinin crossoverları GL ve GLS’nin satış rakamlarında %45’lik bir artış olurken, GLC ve GLK modellerinin satışları da %64 arttı.

Mercedes’in Amerika pazarındaki en büyük rakiplerinden biri olan BMW’nin crossover satışları %6 düşüş yaşarken, Lexus ise yeniden tasarlanan RX modeli sayesinde crossover satışlarını %3,4 arttırdı. Genel otomobil satış rakamlarına değinecek olursak; BMW %6,4 düşüşle 29.017 otomobil satarken, Lexus %10’luk bir düşüşle 26,682 otomobilde kaldı.

Yıllık tabloya bakacak olursak; Lexus’tan 8.500 araç daha fazla satan Mercedes, lüks otomobil üreticileri klasmanında 2016’nın lideri. Geçen yılın lideri BMW ise şu an üçüncü durumda.

Lexus ve BMW, önümüzdeki aylarda yeni E Serisi ve C-Serisi Coupe gibi taze modelleri bayilerinde satışa sunacak olan Mercedes’i yakalayabilecekler mi, bunu yıl sonunda hep birlikte göreceğiz.

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. bmw ic mekanda mercedes kadar iyi degil, lexus ise malzeme kalitesinde mercedes kadar iyi degil. Bmw kullanicisi olarak diyorum bence mercedes birinciligi hakediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu