Haberler

Motor restorasyonunda yeni “devir”




Birçoğumuzun bildiği gibi motor tasarlamak veya üretmek gayet karmaşık bir iş. İşin bu kısmı tartışmasız bir gerçek ancak üretilmiş bir motorun yenilenmesi ne kadar zor olabilir ki? Hagerty isimli klasik otomobillerle ilgili işler yapan firma, motorların yenilenmesi sürecinde ne kadar emek harcandığını çektikleri bu video ile gözler önüne serdi.

Tekrardan inşa ettikleri bu motor 1946 model bir Ford Pickup’a ait flathead V8. Flathead V8’ler ismini sahip olduğu şekilden dolayı almakta. Bu motor V8’lerde görmeye alışık olduğumuz V şekline sahip olmayan bir motor türü.

Aşağıda yer alan video ise 6 günlük bu yenileme işleminde çekilen 40 bin fotoğraf ile hazırlanmış. Video her detayı yansıtmasa da, kullanılan her aleti göstermese de verilen çabayı bir noktaya kadar temsil etmekte. Eski hali ile yenisinin aynı motor olduğuna inanmak bile zor.

İyi seyirler 🙂

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu