Haberler

Nissan GT-R vs. GT-R Drone




Bilindiği üzere günümüzde ‘otomobil videosu çekeceğim’ dendiğinde olmazsa olmazlardan biri de drone’lar. Yolda hızlı veya yavaş şekilde giden otomobile havada süzülen bir drone’la eşlik ederek alınan görüntüler artık vazgeçilmezler arasında.

Japon otomobil üreticisi Nissan, en hızlı modeli GT-R’ın hızına yetişebilecek bir drone ürettiğini duyurdu: GT-R Drone. Tornado XBlades Racing ile yapılan ortaklık sonucunda üretilen GT-R Drone sadece 700 gram ağırlığında, dört adet 2000 kV Xnova motora sahip ve 1400 mAh değerinde lityum polimer bir pille çalışıyor. 2017 Nissan GT-R’ın 0-100 hızlanması 2.8 saniye sürerken, GT-R Drone güçlü motorları ve hafifliğiyle durağan halden saatte 100 km hıza sadece 1.3 saniyede çıkabiliyor, son hızı ise yaklaşık 180 km/h.

Nissan, ürettiği drone’un potansiyelini göstermek için Nissan GT-R ve GT-R Drone’u İngiltere’deki Silverstone pistine sokuyor ve amansız mücadele başlıyor. Bir tarafta British National Drone Racing şampiyonu James Bowles, diğer tarafta ise Ricardo Sanchez. Videoda görüldüğü üzere, GT-R Drone inanılmaz derecede hızlı ve hassas. Başlangıçta hafifliği ve gücüyle yarışa önde başlayan GT-R Drone yüksek hızlara çıkıldığında birinciliği ‘gerçek’ GT-R’a kaptırıyor.

Sonucu hep birlikte görelim:

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Kendisinden 2 kat pahalı ‘supersport’lara kafa tutuyor olusu acayip birsey. V10-V12’lere karsi V6’siyla cok cok iyi is yapiyor, japon’lar bu isi biliyor 🙂 Fanatiklik mi dersiniz ne derseniz deyin arkadaş. Bugatti, Corvette, Ferrari, Lamborghini, Porsche bu aracın yanında gerçekten çok sönük kalıyor. R34 Skyline rakiplerini defalarca tokatladı GTR R35 de tokatlamaya devam edecektir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu