FeaturedHaberler

Mitsubishi’nin yakıt skandalı, A segmentine darbe vuruyor




Mitsubishi, yakıt ekonomisi skandalı sebebi ile süpermini sınıfında (A segmenti) ciddi bir düşüş yaşadı ve bu durum Japon otomobil piyasasını oldukça derinden etkiledi.

Japon araç üreticilerinin itirafına göre, bazı süpermini modellerinin yakıt değerlerindeki bu skandal, 19.1 Trilyon Yen’lik (173 Milyon $) bir kayba neden oldu; firmanın operasyonlar müdürü Tetsuro Aikawa, bu durum karşısında istifa etti.

Mitsubishi A segmentinde %75’lik düşüş yaşadı, Japonya’daki A segmenti satışları %14,3 azaldı

Mitsubishi’yi iflastan kurtaran ve aynı zamanda Mitsubishi’nin mini araç geliştirme yapısındaki en büyük partneri Nissan da bu yıl, geçen aya oranla 3105 araçlık, yani %76.8’lik bir düşüş kaydetti.

Suzuki de etkilendi

İlginç bir şekilde, Suzuki de Mayıs ayında toplam 38094 araçlık satışının %15.4’ünü kaybederek, düşüş yaşayan Japon firmaları kervanına katıldı.

Hatırlatma olarak, Mitsubishi yaklaşık 625.000 müşterisine tazminat ödemek zorunda ancak şirket yöneticileri:”Müşterilerin tazminatını ödeyebilmemiz şu an için imkansız. Bu yüzden onlara yalnızca bir şeyler önereceğiz.” açıklamasında bulundu.

25 Nisan’da bu skandal hakkında detaylı bir soruşturma başlatıldı ve hâlâ resmi bir açıklama beklenilmekte. İlerleyen günlerde bu ‘bir şeyler’in ne olduğunu ve son durumları hep birlikte öğreneceğiz.

onurhankocaman

Soğuk bir Şubat gününde, huysuzlandığı zaman ya bir otomobil içerisinde bulununca ya da müzik dinletilince keyiflenen bir bebek olarak dünyaya geldi. Hâlâ müzik ve otomobiller hayatında başı çekiyor. Üniversitede Uluslararası Ticaret eğitimi görürken bir yandan büyük bir aşkla müzik icra ediyor, bir yandan da otomobil kullanıyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu