FeaturedHaberler

Norveç 2025’te benzinli araç kullanımını bitirecek




Elon Musk’ın tweet’iyle parlayan Norveç’in elektrikli araçlara adaptasyon süreci 2025 yılında çevreye ve doğaya karşı yeni bir boyut kazanacak. Akaryakıt kullanımının çevreye verdiği zararı hepimizin şüphesiz kabul ettiği bu günlerde Norveç hükümeti geleceği daha temiz kılacak planlar peşinde.

news

Bu gelişme duyulduğunda başta yerel medya olmak üzere birçok yerde Norveç’in akaryakıtlı araç kullanımını 2025’te yasaklayacağı yönünde haberlere yer verilmişti. Nordik Simit’in ifadesine göre bu ifade yerine Norveç hükümeti tam anlamıyla bir yasak planlamıyor. Fakat akaryakıtlı araç kullanımını sıfırlama yönünde adım atıyor. Ancak Norveç hükümeti akaryakıtlı araçları yasaklama opsiyonuna da sahip.

Norveç’in şu anki araç satış seyrine baktığımızda ise toplam araçların %24’ünün elektrikli araç olduğu görülüyor. Buradan da yola çıkarak hali hazırda Norveç halkında elektrikli araç kullanma ve çevreye zehirli gaz salmama konusunda belirli bir bilinç seviyesinin üzerine çıkılmış durumda.

Koalisyon hükümeti ve hükümeti destekleyen iki parti, gerçekten 2025 yılında benzin ve dizel yani kısaca geleneksel diyebileceğimiz otomobilleri yasaklamak üzere anlaşmaya vardı. Ancak anlaşmanın içeriği tam anlamıyla yasaklamak değil, sıfırlamak üzere yola çıkıldı. Fakat bir sonraki adım olarak da kökten bir yasağın gelmesi mümkün. Petrol ihraç eden bir ülke olan Norveç’in doğaya ve dünyaya karşı gösterdiği özen de birçoklarına örnek olması gereken bir davranış.

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Daha iyi Dünya’da daha fazla benzin bize kalacak ruhsuz herifler gitsin akülü arabaya binsin

    1. Ben de yakıtlı arabaları çok severim ancak bu da bir yere kadar. İstanbul’da köprünün ortasına çıkta bir derin nefes al. Alabilmekte zorlanacaksınız büyük bir ihtimal. Köprüyle beraber Kuzey Ormanları da gitti bir güzel. Kel kaldık kel! Daha gelmiş daha fazla benzin bizde kalacak diyorsun.

      1. Cevabı çok net Aydın Bey. Tabiki hayır. Bizim milletten bir cacık olmaz. Bu türdeki düşüncelerin tamamen yıkılması gerek ki o zaman gelişebilelim.

  2. Norveç küçük,zengin ve gelişmiş bir ülke.Norveç gibi enerjisinin çoğunu yenilenebilir enerjiden alan bir ülkede işe yarayabilir de Amerika bile hala elektriğinin çoğunu fosil yakıtlardan elde ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu