Dikkat ÇekenlerFeatured

Otomobil tutkunu babalara en güzel 10 hediye!




Çoğumuzun bildiği üzre bu yıl Babalar Günü önümüzdeki Pazar günü 19.06.2016 tarihinde kutlanacak. Peki siz halen babanıza bir hediye almadınız mı? Babanız tıpkı bizler gibi otomobil hayranı mı? O zaman doğru adrestesiniz. Diğer bir seçenek olan ‘Motosiklet hayranı babalar için en güzel 10 hediye!’ye buradan ulaşabilirsiniz. Kurumsaldan petrolhead’e tüm türler için hediye çeşitlerinin yer aldığı listemize buyrun başlayalım:

  1. Sürüş Eldiveni
    İlk hediyemiz klasını konuşturan (veya elleri terleyen) babalar için geliyor . Otomobilimizin yönünü kontrol ettiğimiz, tabiri caizse, can damarı direksiyonumuz solsun, yıpransın istemeyiz. Bunun için de her yıkamadan sonra ona ayrı bir özen gösteririz. Piyasada 50 TL civarında örneklerine rastlayabileceğiniz sürüş eldivenleri, direksiyonunuzu (veya babanızın direksiyonunu) korumanıza yardımcı olur, kontrolünüzü arttırır.
  • Görsel İsmail Terzi’ye ait olup, kendisine buradan sevgilerimizi yolluyoruz.

2. Sürüş Ayakkabısı

Evet her saniye gazlamıyoruz. Ancak otomobil kullanmak özellikle büyük ve karmaşık metropollerde oldukça meziyetli bir iş. Gazlama dahilinde veya haricinde babanızın her an rahat hissetmesi için ona bir sürüş ayakkabısı hediye edebilirsiniz.

  • Genellikle fileli ve ince tabanlı tavsiye edilen sürüş ayakkabılarının en somut örneklerinden biri Puma’nın ‘For Fast Drivers’ modelidir.

3. Bir Müzik Albümü

Her birey olmasa da çoğumuz belirli bir müzik türünü seviyor ve onu dinlemekten zevk alıyoruz. Altını çizmeliyim ki otomobil baştan sona sürüş olarak geçen bir platform değildir. Yeri gelir kendinizi sağ şeride atar, biraz müziğin sesini açar ve yolculuğun tadını çıkartırsınız. İşte babanızın böyle durumlarda dinleyebileceği, favori sanatçısı veya türüne ait bir albümü satın almak veya dijital platformlarda indirip USB’ye kopyalamak onu gülümsetecektir.

4. Lisanslı Ürünler

Tutkumuzu sadece direksiyon başında sürdürmüyoruz. Otomobilimizden inip uzaklaştığımızda, otururken, kalkarken, yerken, içerken her zaman otomobil tutkumuz da bizimle beraber. Peki ya hesabı öderken? Babanızın otomobiliyle aynı marka veya logoya sahip lisanslı ürünler onun her daim otomobiline bağlı kalmasını sağlayabilir.

5. Anahtarlık

Her zaman babanızla beraber olamazsınız. Ayrıca babanız her zaman otomobiliyle de beraber olamayabilir. Sizin veya aileniz bir fotoğrafının yer aldığı basit ve işlevsey bir anahtarlık babanıza güzel bir babalar günü hediyesi olabilir.

6. Gojo Araç Şampuanı

tam1

Sizleri bilmem ama ben babamla otomobil yıkamaktan çok zevk alırdım(ta ki bütün işi bana yaptırana kadar 😀 ). Böylesine anlamlı bir günde geçmişteki anılarınızı canlandıracak ve babanızın sizin veya kendi otomobilini yıkadığı sırada işini kolaylaşıtıracağı bu tarz ürünleri tercih edebilirsiniz.

  • Gojo Araç Yıkama Şampuanı tamamen bir örnek niteliğinde olup, editörlerimizden Barış İnselel ve Ata Aygen’in bu ürün hakkındaki yorumlarına ve deneyimlerine buradan ulaşabilirsiniz.

7. Bakım

Babalar titizdir. Her ne olursa olsun, aldıkları ürünlerin(buna otomobilleri de dahil) sabırla okudukları kullanım kılavuzlarını gereği dahilinde her an kullanır ve titizliklerini belli ederler. Eğer sizin de ,tercihen salonun dışarıyı gören bir köşesinde, otomobilinin kullanım kılavuzunu okuyan ve aracına gözü gibi bakan bir babanız varsa, otomobiline yaptıracağınız habersiz bir bakım onu hayli mutlu edebilir.

8. Gokart/Pist Günü

GoCart-horz

Bilmiyorum bu içimdeki otomobil tutkusu babamdan mı geliyor ancak onunla otomobile dair etkinliklere katılmayı ve kısa sürüşler yapmayı seviyorum. Bu faliyetleri özgürce ve rekabet içerisinde yapabileceğiniz iki mekan vardır: 1)Gokart 2)Pist. Organize edeceğiniz güzel bir gokart gecesi ile babanıza toz yutturabilir, diğer bir seçenek olan pist gününde ise onunla piste girerek tabiri caizse deli danalar gibi gazlayabilirsiniz(Örnek: Baba sağa açıllll, şimdi biç, biç,biç,biç 😀 ).

9. Test Sürüşü

Eee insanoğlu doymaz, çiğ süt emmiş bir kere. Babanız hayallerindeki otomobile tam anlamıyla sahip olmadığı sürece, her zaman gözü ikinci el ilanlarına kayacak ve favoriye aldığı ilanları titizlikle takip edecektir. Bu sefer siz ona bir iyilik yapın ve istediği modelin test aracının bulunduğu bir bayiden randevu alarak onun hayallerinin 10 dakika da olsa gerçek olmasını sağlayın.

  • Bizim de gerçekleştirdiğimiz Ford’un ‘Direksiyonda Ben Varım’ etkinliğini örnek vermemiz gerekirse, test etmek istediğiniz model kapınıza kadar getiriliyor.

10. Sürüş Eğitimi

Ortak haberim olan ‘Motosiklet hayranı babalara en güzel 10 hediye!’ haberinin listesine olduğu gibi bu listeye de eğitim maddesiyle son veriyorum. Farkındayız, ehliyet kursları her ne kadar güncellense de, değiştirilse de trafikte ihtiyacımız olan kabiliyetleri bizlere sağlamakta güçlük çekiyor. Yine ‘motosiklet’ seçeneğinde olduğu gibi 500 TL’ye yakın fiyatlara sahip(bazen ücretsiz bile olabiliyor!) İleri Sürüş, Defansif Sürüş vb. eğitimlerinden birini seçmek, hem babanıza hem de kendinize verebileceğiniz en güzel hediye olacaktır.

Listenin sonunda ise şu sözü sizlerle paylaşarak veda etmek istiyorum: ”Risksiz bir Sürüş düşünemiyorum, her pilot kendini geliştirmeli, her pilotun kendi limitleri var benim ki diğerlerinin biraz üstünde …” Ayrton Senna

DİP NOT: Bu yazının hiç bir bölümünde reklam yapma vb. eylemler güdülmemiş olup, görselliğin çoğu örnek niteliğindedir.

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

14 Yorum

    1. yahu adam niye viral yapsın, adamlara para mı veriyorlar, babasını şirketi mi? Hayır reklam olsa reklamlı içerik diye zaten yazıyorlar.

    2. Onu da geçtim, viral yapsa ne olacak, anasını satayım otopark yürüsün, otopark büyüsün, reklam olunca, reklamcı oldunuz, sen para öde siteye her tıkın için, viralcilik ortadan kalksın.

  1. Araba yıkamak zevkli ama biraz şampuan almak bana sanki ‘Hey baba, araban çok kirli. Arabana şampuan aldım.’ demek gibi. Şampuan babaya değil arabaya alınan bir hediye gibi geliyor bana. Onun dışıdaki öneriler harika olmuş.

    1. Vallahi bizimki her seferinde annemden bulaşık deterjanı isteyince gerginlik çıkıyor, onun önüne geçsin yeter 😀

      1. ??????. O da iyiymiş. Bu şampuanı diyince de aklıma geldi. İki sene önce anneler günü için tencere reklamı vardı. Ama reklam çok alakasız. Kırmızı kadife şık bir yüzük kutusunun içinden tencere çıkıyordu. Anne, anneler gününde de sen yemek yap der gibi. Bazı hediyeler bana göre çok mantıksız geliyor.

  2. İçlerinde en elle tutulur olanı lisanslı ürünler olsa gerek. Diğer önerilerde güzel, teşekkürler. Yalnız şu “Ürün inceleme” serisinin devamı gelecek mi?

  3. Keşke otomobilleri seven bir babam olsa, ulan 2 gündür iş yerinde unutup arabayı otobüs/taksiyle geliyor adam.

  4. Hocam bu ürünlerinden içinde olan puma ayakkabıyı nasıl alıcaz ya baya araştırdımda hiçbiryerde satılmıyor 🙁 bilgisi olan var mı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu