Haberler

Ring yine hatayı affetmedi




BMW’nin Mercedes-Benz ile rekabetini otomobillerle ilgilenmeyen insanlar dahi bilir, iki Alman devinin arasındaki rekabet artık efsaneleşmiş durumda. Bu rekabetin yanı sıra BMW, M Departmanı ile de Porsche ile rekabet ediyor, ki bu da en göz dolduran rekabetlerden biri.

BMW ve Porsche, İki sürat düşkünü otomobil üreticisi, yıllardır bize devlerin savaşını izletmekten çekinmediler. Bu dev savaşlarının en yenisi, Hockenheim pistinin kısa güzergahında birbirleriyle kafa kafaya fiyat etiketleri bulunan M4 GTS ve 991 GT3 PDK arasında geçmişti.

Sırada ise bu çok keyifli BMW-Porsche rekabetinin pek bilinmeyenlerinden biri var. Birazdan birlikte izleyeceğimiz görüntüler, sizi kısa bir süreliğine çok sevdiğimiz Nürburgring pistine götürecek. Burada bir BMW M3 sürücüsünün başına gelen acı olaya tanık olacaksınız; acı bir tecrübeye başrol olmuş sürücümüz umuyoruz ki bu olaydan bazı dersler çıkarmıştır.

Söz konusu sürücü, görüntüsüyle gönülleri fetheden, sesiyle hepimizin içinde bir ukte bırakan güzeller güzeli E46 M3 ile –ki bir çoğumuzun favori otomobilidir, önündeki Porsche Cayman R’a korkutucu bir mesafe kalana kadar yaklaşıyor. Sürücünün düşüncesini az çok anlayabiliyorsunuz, virajı Cayman’ın dışından alıp Cayman’in önüne geçmeyi düşünüyordu kuşkusuz. Fakat bu noktada bir terslik baş gösteriyor. Beyaz M3, ciğerimizi yaka yaka kaymaya başlıyor, hemen sonrasında yolun diğer tarafındaki bariyerlere patlıyor.

Elbette ki Porsche sürücüsü, marka ruhunun gerektirdiği tur zamanlarına çıkmayı düşünmeyip uyuşuk uyuşuk hareket ettiği için suçlanabilir ama olaydaki asıl suçlu tabii ki BMW sürücüsü. İkili, bir turist gününde karşılaşıyor yani standart Alman karayolu kurallarının geçerli olduğu bir zamandalar. Hal böyle olunca da, BMW sürücüsünün ileride olası bir yavaş akan trafik ihtimalini göz önünde bulundurması ve kendini ona göre ayarlaması gerekiyor.

Güzeller güzeli E46’yı kazadan önce bir inceleyin isterseniz. Pist meraklısı biri tarafından kullanıldığı hemen göze çarpacak olan otomobilin arkasındaki rüzgarlığından tutun içindeki yarış koltuklarına kadar her detay size sürücünün de en az otomobili kadar deneyime sahip olduğu olasılığını kabullendirebilir. Ama unutmamanız gereken bir şey var; Yeşil Cehennem’in olasılıklarla işi olmaz, Yeşil Cehennem olasılık tanımaz.

Gelin şimdi size söz verdiğimiz gibi bu kazayı birlikte izleyip, hayatın acımasız ve hata kabul etmeyen yüzünü tekrar hatırlayalım. Gelin M3’ün son haline bakıp iç geçirelim, efkarlanalım:

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Yazıda geçenin tam tersi, M3 sürücüsü pek deneyimli gözükmüyor.
    Yoksa ilerde çim olduğunu görerek, üstelik de hava hafif nemli gözüküyor; çimlerin olduğu kısma çıkıp fren yapmış.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu