Haberler

RS500 yeni nesliyle gümbür gümbür geliyor!




Ford halihazırda bünyesinde bulundurduğu hothatch modeli RS’in bir üst versiyonu olan, RS500’ü üretmek için yeşil ışığı yaktı.

Şimdiki RS’den bariz bir şekilde daha hızlı ve daha üstün sürüş dinamiklerine sahip olacağına kesin gözüyle bakılan model, büyük olasılıkla RS500 olarak adlandırılacak ve sınırlı sayıda üretilecek. Bir önceki neslinde olduğu gibi bu neslinde de Ford yetkilileri, standart RS’den farklı bir altyapı yerine, ellerinde bulunan şasi ve teknolojilerin üzerinden geçerek modeli daha yüksek bir seviyeye çıkartacak.

İlk açıklamalara göre %15 beygir ve %4.5 tork da olmak üzere hatırı sayılır bir güç artışını, casus fotoğraflardan anlaşılacağı üzre, mat gri bir gövdeyle birleştiren modelin detayları zaman geçtikçe gün yüzüne çıkacak.

Az önce de bahsettiğim gibi, model 2.3 litrelik Ecoboost üniteyi kullanacak. Fakat modelin, standart RS’den farklı olarak 350 beygir ve 350 Nm torktan daha fazla bir güce kaputunun altında yer vermesi bekleniyor.

Yapılan son açıklamalara göre, gövdede yapacakları plastik dokunuşlar, karbon fiber frenler ve forged alüminyum parçalarla desteklenmesi beklenen ağırlık diyetinin, modelin rakipleri arasında avantaj sağlayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Hatta medyada yayılan son dedikodulara göre, modelin herhangi bir ses veya ısı yalıtım maddesi taşımayacağı öne sürülmüş. Ne kadar gerçektir bilinmez…

Bu tüm eylemleri verilere dökmek gerekirse, standart RS’in sahip olduğu 1599 kilogramlık ağırlıktan yakınan Ford Performance Departmanı, bu ve benzeri hamlelerle modelin yaklaşık 100 kilogram hafifletilmesini planlamış.

Eğer bu planları gerçek olursa modelin ciddi bir 0-100 km/s akselerasyon değerine sahip olacağının altını çizen mühendisler, RS500’ü ‘Yeryüzündeki en hızlı ivmelenen hatchback…’ olarak duyurmaya başladılar bile.

Ford’un yakın zamanda ortaya bir açıklama sunarak tüm bu detayları açıklaması beklenirken hatırlatmalıyız ki, standart haliyle RS 4.7 saniyede 0-100 km/s akselerasyonunu tamamlamanın yanı sıra 266 km/s gibi bir son hız verisine sahipti. RS500’ün daha hızlı olacağı göz önünde bulundurulduğunda, bu değerlerin ne denli değişebileceğini siz düşünün.

Halka arzedilme tarihi olarak ise çok uzakları işaret eden uzmanlar, sebep olarak 2017’nin 2. yarısında Ford’un 4. Nesil Focus’u piyasaya sunacağının altını çiziyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Haberi yazan arkadaşa birkaç eleştirim olacak;
    Öncelikle araç mat gri değil, en azından benim ekranımda değil.
    Ayrıca 4. paragrafta “Az önce de bahsettiğim gibi” yazıyor. Az önce bundan bahsetmediniz.

    Bunlar gibi hatalar birkaç yerde daha var (mobildeyim yazmak zor şuan) ve bunlar çok küçük hatalar, öyle ki yazıyı yazdıktan sonra bi kaç kere okumayla hemen görüp düzeltebileceğiniz hatalar. Onun dışında güzel, kolay gelsin.

    1. Öncelikle ben de aracın mat gri olmadığı biliyorum, gördüğümü söylemem gerekirse araç açık füme. Ancak kaynağın doğruluğuna bıraktım kendimi.

      İkinci hususa gelecek olursam, 4. paragrafın genelinde, kullanılan 2.3 Ecoboost üniteden bahsettim. Buna bağlı olarak 3. paragraftaki ‘güç artışı’ öbeği ile birleştirerek kalıbı oturttum.

      Başka tespitleriniz varsa buyrun, eleştiriler ile gelişeceğiz 😉
      Ha, bu arada; kurallar gereği birkaç kez okumadan yayımlayamıyoruz zaten.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu