Haberler

SAFER bariyerler Avrupa prömiyerini Le Mans’da yapıyor




Amerikan oval yarışlarında sıkça kullanılan SAFER bariyerleri Avrupa’da ilk kez bu pazar Le Mans’ın 24 saatlik test gününde kullanılacak.

Nascar efsanesi Dale Earnhardt ve yükselen yıldız Adam Petty gibi yüksek profile sahip kişilerin ölümünün ardından geliştirilen SAFER bariyerleri Amerika genelinde son derece verimli oldu. Amerika’daki yoğun kullanımına karşın Avrupalı yetkililer lastik duvarlar ve TechPro güvenlik bariyerleri arasında sıkışmışlardı; ta ki SAFER’ın bu hafta sonu Le Mans’da yüksek hızlı Porsche yarışlarında kullanılacağı açıklanana kadar.

Fransız yetkililerin açıklamasına göre yeni bariyerler pist değerlerini hiç etkilemezken, seyirciler için daha iyi görüş açısı ve kampçılar için ise daha fazla yer açılmasına yardımcı olacak.

Le Mans 24 saat yarışlarının hakkını elinde bulunduran The Syndicate şirketi, Le Mans bölgesinde günde 10000’den fazla aracın kullandığı kavşakların sürücüler için risk oluşturduğunu düşündüğü için bu güvenlik paketini devreye soktu.

Ghislain Robert’e göre iki projeyi birlikte tamamlama şansı elde etmişler. Bunlardan birisi kampçıların pist ile olan ilişkisi, diğeriyse aydınlatma ve sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi.

Kamp bölgesindeki spot ışıkların sayısı 220’den 300’e çıkarıldı. Artık kampçılar çarşambayı beklemek yerine Le Mans’dan önceki hafta pazar günü alana girip kamplarını kurabilecekler.

Diğer stratejik değişiklik ise seyirciler için Arnage virajında yeni yapılan ve iyi bir görüş alanına sahip yeni bir izleme alanı. Önceden seyirciler sadece otomobilleri Arnage virajına geldiklerinde görebiliyorlardı. Yeni değişimlerle birlikte seyirciler otomobillerin Mulsanne kavşağından çıkışı ve Indianapolis virajını dönüşleri ile birlikte Arnage virajına girişlerini de görebilecekler. Otomobiller tam anlamıyla seyircilerin etrafından dolaşacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu