FeaturedHaberler

Sedan Polo Rusya’da ortaya çıktı




Herkes Polo’nun sedan modelini unuttu ama siz unutmadınız mı? Almanlar bu otomobiller Batı Avrupa’da satılsa ne yaparlardı merak ediyoruz doğrusu. Ancak Batı Avrupa’da satılmıyorlar, sadece Rusya’ya özel üretimler.

Eğer ki bir hatamız yoksa, Hindistan’da satılmış bir Polo GT sedan modeli var. Ancak bu model ya 1.2 TSI motorlu bir model ya da dizel motorlu. Otomobilin Rusya versiyonu ise biraz daha makul 1.4 TSI motoruyla satılıyor. 122 beygir üreten bu model elbette bir roket değil ancak en azından gıdıklanmaya müsait.

1.4 motoru Avrupa versiyonunda bu güç kombinasyonuyla almanız mümkün değil; şu an satışta olan tek 1.4 motorlu model 150 beygir güç üreten TSI motora sahip Polo BlueGT.

Volkswagen’in bu otomobil için size sunduğu iki vites opsiyonu var. Biri çok şık alüminyum pedal seti ile gelen 6 ileri düz vites opsiyonu, diğeri ise vites değiştirmeyi sevmeyenler için 7 ileri DSG şanzıman opsiyonu.

Bütün bunların ötesinde, mevzubahis Rus Polo’su kötü bir görüntüye sahip değil. Makyajlı bir Jetta minyatürüne benzeyen model ilk başta göze çirkin gelse de, bir süre sonra ilgi çekici olmaya başlıyor.

Otomobilin ön kısmında Volkswagen’in Polo GTI’da kullandığı LED ve xenon farları, yeni bir tampon ve bal peteği detaylarla süslenmiş bir ızgara ile kombine edilmiş. Ön çamurluklarda tıpkı Golf GTI’da olduğu gibi GT logoları bulunuyor. Otomobilin duruşu cidden kötü ancak bu otomobilin Rusya için dizayn edilmiş bir otomobil olduğu unutulmamalı. Duruşu kötü olabilir ancak Rusya’nın yolları da anca bunu hak edebilecek kadar kötü düzeyde.

Otomobilin arka kısmı bizim en sevdiğimiz kısım çünkü bir difüzörü, iki adet egzoz çıkışı ve en ama en önemlisi yeni stop lambaları bulunuyor. Stop lambalarında LED teknolojisinin ve nispeten biraz daha koyu bir kaplamanın kullanıldığını düşünüyoruz. 16 inç boyutundaki alaşım jantlar da gelenekselliğe yönelmiş bir kompakt otomobille karşı karşıya olduğumuz tezini güçlendiriyor.

İç mekanda ise GTI’dan çıkma koltuklarla karşılaşıyoruz. Bu koltukların tek farkı, çizgilerde renk seçiminde gri ve tonlarının tercih edilmesi. Direksiyon ve vites topuzu direkt olarak makyajlı Polo GTI’dan çıkmış gibi duruyor ancak bir başka önemsediğimiz konu olarak iç mekanın plastik kalitesi konusunda bu sedan Polo, Polo GTI’ın yanına yaklaşamaz bile.

Bu otomobili almak isteyen ilk 300 Rus vatandaşını ise güzel bir teklif bekliyor. Volkswagen, aynı Scirocco GTS’te olduğu gibi beyaz boya üzerine siyah şerit imkanını müşterilerine sunacak.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Volkswagen Linea. Linea’lar da çıktığında 120 T-Jet motor seçeneği vardı. Boyutları da Linea’yı epey andırıyor.

  2. Rusyada taksisine binmiştim araba cok yüksek ve bozuk rusya yolları icin susp cok yumuşak tutulmuştu araba bi linea kadar olmasada bayaaa yatıyordu . Motorları biliyoruz zaten

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu