Haberler

Skoda Kodiaq’ın ilk çizimleri yayınlandı




Cenevre’nin ilgi çeken otomobillerinden biri olan VisionS konseptinden sonra Skoda, daha önce de haberimize konu olan Kodiaq modelinin ilk çizimleriyle karşımızda.

Tüm otomobillerin ilk çizimlerinin gerçeğinden daha etkileyici göründüğü bir gerçek. Skoda’nın da bu kadar iddialı bir otomobili hayata aynen geçirip geçiremeyeceğiyle alakalı kafalarda da soru işaretleri yok değil, ancak gerek VisionS konsepti gerekse de güncel Superb’i göz önünde bulundurursak böylesine bir SUV’nin gerçekten Skoda imzası taşıyabileceğine olan inancımız giderek arttı.

Standart olarak beş koltuklu olarak geleceği belirtilen Kodiaq için yedi koltuklu bir versiyonu da sunacak olan Skoda, gelen bilgilere göre yaklaşık 4.7 metrelik bir otomobile imzasını atacak. Ürün gamındaki otomobilleri aynı platformu taşıdığı VW grubu otomobillerden her zaman biraz daha uzun tercih eden Çek markanın, bu sefer de SEAT Ateca ve VW Tiguan‘den daha uzun bir SUV ortaya çıkaracağına kesin gözüyle bakılıyor.

Motor seçenekleriyle alakalı henüz net bir bilgi bulunmayan Kodiaq’ın muhtemelen üç ve dört silindirli hem benzin hem de dizel motor seçenekleriyle geleceğini belirten kaynaklar, düşük güçlü motorlarda önder çekiş kullanılacağını yüksek güçlü olanlarda ise dört çeker sisteminin sunulacağını ifade ediyorlar.

Ekim ayında gerçekleşecek Paris Motor Show’da tanıtılması düşünülen Kodiaq için şimdilik detaylı bir bilgi paylaşmayan Skoda, yeni modelini muhtemelen bu yılın sonunda satışa sunacak.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu