Haberler

Subaru rekor kırdığı o videoyu yayınladı!




Prodrive tarafından özel olarak hazırlanan modifiyeli bir WRX STİ, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Isle Of Man yarışlarında bir rekora imza atmıştı. Rekor sürede atılan bir turu kameralarla kayıt altına alan Subaru, geçtiğimiz gün bu videoyu medyaya sundu.

Bir önceki rekorun da sahibi olan Mark Higgins, geçtiğimiz yıl pisti 19 dakika 29 saniyede tamamlayarak genel ortalama da 187,44 km/s gibi muhteşem bir değere imza atmıştı. Fakat bu yıl, güncellenen bir 2016 Subaru WRX STI ile 37 millik (60 km) pisti tam 17 dakika 35 saniyede tamamlayan Higgins, elde ettiği 207,17 km/s’lik ortalama hız değeriyle kendi rekorunu bir kez daha kırdı.

Prodrive tarafından özel olarak bu yarış için modifiye edilen 2016 Subaru WRX STI, sahip olduğu 2 litrelik WRC ünitesinden tamı tamına 550 beygir ve 548 Nm tork elde etmiş. Bu gücü sıralı ralli şanzımanı ve slick lastiklerle yere aktaran araç, iç kısma geçildiğinde sadece 2 koltuk, vites kolu ve dijital bir göstergeyi bünyesinde bulundurarak hafiflik namına büyük adımlar atıyor.

Aracın en can alıcı noktası ise, arka kısımda sahip olduğu aktif spoyler. Bu sayede yere daha iyi tutunan makine, uzun düzlüklerde Mark Higgins’in içeriden kontrol ettiği bir sistem ile daha stabil bir hale gelerek, maksimum hıza ulaşmaya katkı sağlıyor.

Video paylaşıldığı sırada o pistteki motosikletler kadar hızlı bir otomobil yapmayı planladıklarını açıklayan Subaru Prodrive, ne yazık ki Michael Dunlop’un S1000RR’ıyla kaydettiği 16 dakika 54 saniye ve 215,59 km/s ortalama hız değerine halen uzak.

İşte rekorun kırıldığı o video:

Prodrive tarafından modifiye edilmiş WRX STI:

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu