Haberler

Takip Edilesi 10 Youtube Kanalı




Biz otomobil severler (pistonhead’ler 🙂 ) sosyal medyada da içerik tercihlerimizin büyük bir kısmını otomobillere göre şekillendiriyoruz. Kimi zaman gece gece akla düşen eski sevgili misali aklımıza bir araç geliyor videolarını aratıyoruz, 2.el sitelerinde ilanlarına bakıyoruz hatta kimi zaman otomobilin kendi sitesinden aracı konfigüre ediyoruz. İşte tam bu esnada devreye girebilecek, daha önce Instagram için derlenmiş bu listenin, şimdi de YouTube haliyle karşınızdayız.

Videoların çoğu İngilizce olsa da, altyazıyla da takip edebilmek mümkün. Eğer İngilizcem yok diyorsanız bile sorun değil. Emin olun, görüntüler bile sizi tatmin edecektir. (kanal isimlerinin üzerine tıklayarak ilgili sayfaya kolayca ulaşabilirsiniz.)

1- Sawomann

Hızlanma videoları yayımlayan bu kanal, oldukça da sık bir şekilde yeni videolar ekliyor.

 

2-  TaxTheRich100

Otomobilleri habitatı dışında kullanmakla alakalı videolar yapan bir kanal. Nasıl mı ?

 

3- Mighty Car Mods

Otomobil modifikasyonu ve motor parçaları, neredeyse hurda haline gelmiş otomobilleri tekrardan toparlama işlemleri, modifikasyon ipuçları ve otomobil anlamında diğer başka içeriklere sahip oldukça zengin bir kanal.

4- Vehicle Virgins

Bu kanal için yapabileceğim en az ve öz tanım: “Dolu Dolu !” POV videoları, ipuçları, öğretici bilgiler ve “bu araçta sevdiğim/sevmediğim 10 özellik” şeklinde farklı bir formatla hyper’ları dahi inceleyen, otomobil severlerin muhakkak ilgisini çekecek kanallardan biri.

5- EMS Nordschleife TV

Nürburgring’de o gün olan biteni günü gününe aktarıp, o gün pistte bulunmuş otomobilleri veya günü kazayla kapatmış otomobillerin videolarını yayımlıyorlar. Her gün en az 1 video bulabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=Itv68qm3wO4

6- TOP Nürburgring Videos  

Bir üstteki ekibin, yine Nürburgring’de yaşanılan kaza durumlarını aktardığı bir kanal.

https://www.youtube.com/watch?v=mbImrr81aHk

*Yine Nürbugring’den, daha çok pistteki ilginç araçlarla alakalı videoları içeren bir başka kanala buradan ulaşabilirsiniz.

7- Engineering Explained

Otomobil ünitelerinin nasıl çalıştığıyla alakalı bilgiler veren, arada da ipuçları vermeyi ihmal etmeyen yine takip edilesi güzel bir kanal.

 

8- Petrolicious

“Özel”  kabul edilen otomobilleri, sahipleri o otomobilleri anlatırken film eden ve video kalitesi, çekim teknikleri oldukça tatmin edici olan, özgün bir formata sahip güzel bir kanal.

 

9- Winding Road Magazine

POV videolarını, hatta gece sürüşlerini seven biriyseniz bu kanal tam size göre.  Gayet basit bir otomobilden, Bugatti Veyron’a kadar oldukça geniş bir video yelpazesine sahip bu kanal, benim gibi pov düşkünüyseniz tam size göre.

 

10-  DriftIdiot

Drift’e başlangıcından gelişme sürecine olan evresini, vlog’dan ziyade daha profesyonel, daha filmimsi bir şekilde YouTube’a aktaran özellikle Nissan 240 SX sevenlerin hoşuna gidebilecek, drift üzerine güzel bir kanal.

Bonus: https://www.youtube.com/user/CarThrottle/videos

Yine oldukça zengin bir içeriğe sahip, çok bilinmesinden dolayı sonlara bıraktığım bir başka güzel kanal.

Bonus 2: Bizim topraklardan çıkma, “güzel ama İngilizce” demeyeceğiniz,  testler, vloglar, lansmanlar ve daha fazlasını sizlere sunan OTOPARK.COM YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Yazar Notu: Yorumlarda eklememi istediğiniz çoğu kanalı hali hazırda takip ediyor olup, onları ve sizlere de sürpriz olabilecek bazı pek bilinmeyen güzel kanalları 2.Bir liste için düşünüyorum. Bilmediğim kanalları da, yine o listeye eklemek için değerlendirip not ediyorum. Takip ettiğiniz kanalları paylaşmaktan çekinmeyin lütfen 🙂

onurhankocaman

Soğuk bir Şubat gününde, huysuzlandığı zaman ya bir otomobil içerisinde bulununca ya da müzik dinletilince keyiflenen bir bebek olarak dünyaya geldi. Hâlâ müzik ve otomobiller hayatında başı çekiyor. Üniversitede Uluslararası Ticaret eğitimi görürken bir yandan büyük bir aşkla müzik icra ediyor, bir yandan da otomobil kullanıyor.

İlgili Makaleler

15 Yorum

  1. Ayrıca ”Supercharged Magazine” isimli bir kanalda var kendisi Almanya’ da pov videoları çekiyor, güzelde işler çıkarıyor, işin ilginç kısmı ise kazara kanal sahibinin Türk olduğunu keşfetmem. 😀 Bizden biri, destek verilebilir. 🙂

    1. Merhaba, 2.Bir liste yapabilirim yakın zamanda, o zaman eklenilebilir. Teşekkür ederim.

  2. Öneri:Chealsea Denofa Motorsports(Pro Drifter) kanalında nasıl drift yapılacağına dair videoları bulunuyor; şimdiye kadar izlediğim en açıklayıcı videolardan link: https://www.youtube.com/watch?v=apS2vUhvEDc&list=PLEoTYw_iXSqsGHPhProOoQ5j6qAlxPR_p
    Mighty car mods zaten efsanedir 😀
    Engineering explained yayınladığı videolardan bazılarında görüş ayrılıkları olabiliyor o yüzden yorumlara da bakmak gerekebilir ya da her izlediğimize körü körüne inanmamak.

  3. AutoTopNL, pov konusunda daha iyi bence. Winding Road’da arabayı çok yavaş kullanıyorlar. Sıkıcı olabiliyor.

    1. Katılıyorum ancak Winding Road Magazine daha geniş bir yelpazeye sahip. Winding Road Magazine’de benim favorim S3, manuel versiyonuyla böyle otobana bağlanırken kafadan kayıyor. Ben en son bağırıyordum evde, lift off over steer yapsana laan diye 😀

  4. BerlinTomek ‘i listeye eklememeniz gerçekten çok ayıp olmuş. Adam Türk bi de, birinci sıraya konulması lazım ?

    1. E36 M3 videoları Türkiye’ de geçiyor diye Türk dediyseniz onları burdan gönderdiler diye biliyorum.

      1. Adam Türkçe yorumlara çok güzel bi şekilde Türkçe cevap veriyor. Bu arada videolarda kolunu görünce Alman olmadığını düşünüyor insan. Klasik kıllı Türk kolu? Büyük ihtimalle Türktür.

  5. Arkadaşlar, şunu da ekleseydiniz dediğiniz sayfaların bir çoğunun takipçisiyim, hepsini tek listeye yığmak yerine söylediklerinizi ve sizlere de sürpriz olabilecek çoğu kanalı, yapacağım 2.bir liste için düşünüyorum. Söyledikleriniz arasından bilmediklerimi de değerlendirip, yine o 2. Liste için not alıyorum. Yorumlarınız ve kanal tavsiyeleriniz için de teşekkür ediyorum 🙂

  6. Visio Racer video derlemeleri
    OTOPARK.COm adamlar iyi abi 🙂
    Cars araç üretimleri yeni modeller

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu