Haberler

Toyota, dramatik sonun sebebini açıkladı




Toyota, geçtiğimiz hafta sonu yapılan Le Mans 24 Saat yarışının son turunda yolda kalmalarının sebebi ile ilgili açıklama yaptı.

Takımın basın sözcüsünün de onayladığı bu sorun, Toyota için çok önemli bir yarış galibiyetine mal oldu. Kazuki Nakajima, Anthony Davidson ve Sebastian Buemi’nin kullandığı 5 numaralı Toyota TS050 Hybrid, turbosunda yaşadığı bir arıza sebebiyle yarış dışı kalmış.

Sorunun, turbo ile intercooler arasındaki hava hattında meydana geldiğini belirten takım sözcüsü, bu sorunun turboda basınç kaybına sebep olduğunu sözlerine ekledi.

Takım, nihai turu tamamlamak için araca derhal müdahele etti. Elektronik sistemler sayesinde yapılan bu müdahele ile gücü tekrar kazanmayı denediler. Fakat bunun için çok geçti. Zamanları dolmuştu.

Toyota, daha ileri düzey teknik incelemeler yapmak üzere fabrikaya dönmek zorunda kaldı. Takımdan yapılan bir diğer açıklamada ise bu sorunun geçen ay Spa’da yapılan 6 saatlik dayanıklılık yarışında karşılaşılan sorunla aynı olmadığı belirtildi. Takım sözcüsünün son açıklamasına göre ise hala gerçek sebep tam anlamıyla bulunabilmiş değil.

Takım, kök sebebi bulmak için daha fazla analiz yapacak. Ancak bu sorunun daha önce karşılaşılan sorunlarda farklı olduğu her seferinde belirtiliyor.

Kapsamlı araştırmalar, gelecekte bu sorunun bir daha asla yaşanmaması ve ayrıca kök sebebin bulunması için Köln’de bulunan Toyota Motorsport GmbH tesisinde yapılıyor.

Kaynak: www.motor1.com

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu