Haberler

Volkswagen; Passat, CC ve Eos için Almanya’dan onay aldı




Volkswagen sonunda uzun süredir devam eden emisyon geri çağırmaları hakkında yeni bir aşama kaydetti. Ülkenin “Federal Motor Taşıma Kurumu” tarafından da onaylanan tasarıda nihayet 800.000 adet EA189 kodlu 2.0-litrelik TDI motorlu Passat, CC ve Eos modellerinin yazılım düzeltme işlemleri başlayacak.

VW artık Alman müşterilerine servis çağrısı yaparak mektup gönderebilir. Bildirimler müşterilere aşamalı olarak 109 beygir (81 KW), 134 beygir (100 KW) ve 138 beygir (103 KW) versiyonları olmak üzere sırasıyla ulaşacak. Ayrıca VW’ye göre, yapılan yeni yazılım düzeltmesinde araçların yakıt tüketimi, performans ya da motor sesinde bir değişiklik olmayacak.

EA189 kodlu 1.2 litrelik TDI motor hakkında ise mecburen erteleme kararı geldi. Başlangıçta yılın ikinci çeyreğinde onarım planları olan VW, şimdilik projeyi beklemeye aldı.

VW geri çağırmaları Avrupa’da oldukça yavaş ilerliyor. Son yapılan araştırmalara göre; 8.5 milyon otomobil içerisinden sadece 50.000 adet otomobile yazılım düzeltmesi yapılmış. Alman Ulaşım Kurumu’nun bu gecikmenin yaşanmasına az da olsa katkısı vardır demek işten bile değil.

Öte yandan VW, ABD’deki hiçbir dizel modeli tamir etmedi. Tabi ki de VW ile ABD hükümeti arasındaki anlaşmaya bağlı olarak temmuz sonuna doğru yazılım düzeltmeleri başlayabilir. Veya Volkswagen’in, Amerikan müşterilerinden araçlarını satın almaları da diğer opsiyonlar arasında. Ne diyelim, bekleyip hep beraber göreceğiz.

 

 

ANIL BULUT

Trakya Üniversitesinde Mak Müh okumaktayım.1997'de arka koltukta dikilerek babamı gözlemlemek, ne olduğunu anlamakla başladı bu tutku.Şimdilerde ise kendi aracım olan Opel Corsa ile şoför koltuğunda devam ediyor:)

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu