Haberler

Volkswagen’e 10.2 milyar dolarlık ağır ceza




Alman otomobil devi Volkswagen’in, ABD’de emisyon testi manipülasyonundan kaynaklanan tazminat talepleri, tamir masrafları ve yasal cezalar için 10 milyar dolardan fazla ödeme yapacağı bildirildi.

Associated Press’in ismini vermediği kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Volkswagen’e toplamda 10.2 milyar dolara mal olacak ödemelerin önemli bir kısmı emisyon skandalına neden olan yazılımın bulunduğu araç sahiplerine yapılacak.

Haberde, emisyon manipülasyonuna konu olan 482 bin aracın sahiplerine, otomobillerini Volkswagen’e skandal ortaya çıkmadan önceki fiyattan geri satma veya ücretsiz tamir ettirme seçeneklerinin sunulacağı belirtildi.

VW’nin buna ilaveten kusurlu araçların yaşına göre, araç sahiplerine bin ile yedi bin dolar arasında tazminat ödemesi de gerekecek. Şirket ve Amerikalı araç sahipleri arasında müzakere edilen anlaşma şartlarının henüz kesinlik kazanmadığı kaydedilen haberde, VW’nin skandalı ortaya çıkaran ABD’li otoritelere ceza ya da uzlaşma bedeli de ödeyeceği ifade edildi.

Uzmanlar, ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), ABD Adalet Bakanlığı ve Kalifornia Çevre Koruma Ajansı’na yapılacak ödemelerin 3,5 milyar doları bulabileceğini belirtiyor.

Skandalın son perdesi olmaya aday anlaşmanın kesin şartlarının, 28 Haziran Salı günü davaya bakan San Francisco Federal Mahkemesi Yargıcı Charles Breyer tarafından açıklanması bekleniyor.

Kaynak: Akşam

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu