Haberler

Yamaha YXZ 1000 R SS F1 teknolojisiyle geliyor!




Yamaha’nın sportif UTV’si YXZ 1000R, yeni sportif şanzımanlı modeliyle ürün çeşitliliğini arttırıyor. YXZ 1000R SS ismiyle karşımıza çıkan model, keskin ve agresif tasarımıyla dikkat çekerken, F1 otomobillerinde kullanılan şanzımanlardan ilham alınarak tasarlanan yeni sportif şanzımanıyla da oldukça iddialı geliyor.

Yeni sportif şanzımanın gelmesiyle, vites değişimleri için artık vites kolu kullanmayacak olan modelde, vites değişimleri direksiyonun arkasındaki kulakçıklar aracılığıyla yapılacak. Ortadaki vites kolu, artık vites değişimlerini sağlamasa da, modelin D, R ve N modları arasındaki geçişi sağlamaya devam edecek.

Sportif şanzımanlı model ile bizleri iki büyük yenilik bekliyor. Bu yeniliklerin ilki, UTV’nin kullanımı sırasında artık üst devirlerde gezerek kırmızı bölgede vites değiştirebilmeyi sağlıyor. Böylelikle UTV’yi sınırlarında kullanmak isteyen sürücüler artık daha performanslı kullanımlar yapabilecekler.

Diğer bir yenilik olarak ise, karşımıza bu segmentte ilk defa kullanılan launch kontrol sistemi çıkıyor. Bu özellikle beraber, kalkışlarda en yüksek verimi yakalayacak olan YXZ 1000R SS, sportif kullanım amacı taşıyan müşterilerini oldukça memnun bırakacaktır.

Ayrıca otomatik vites düşürme kontrolüne de sahip olan model, durduğunda kendini otomatik olarak 1.vitese alıyor. Böylelikle kullanıcıların her hareket başlangıcı vites değiştirmemelerini sağlıyor ve kullanıcıların hareket başlangıcında yanlış vitese geçmelerini engelliyor.

YXZ 1000R SS, farklı renk seçeneklerine sahip olan ve özel FOX Podium X2 süspansiyonlarıyla birlikte gelen SS Special Edition ve Special Edition modelleriyle birlikte yakın zamanda piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

Aşağıdaki videodan, YXZ 1000R SS’in tanıtımını izleyebilirsiniz. İyi seyirler.

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu