Haberler

Yeni 3008’e yeni güçlü dizel motor = GT




Fransızlar, 1 aydan az bir süre önce tanıtılan ikinci jenerasyon Peugeot 3008’e biraz daha harareti yüksek dizel motor ile 3008’in motor gamını genişletiyor. Aslında bu motorun tanıtılması bizim için pek de sürpriz olmadı çünkü 3008’in GT versiyonu PSA grubunun Sochaux fabrikasında üretilmeye başlandığı daha önce de biliniyordu.

Peugeot yeni 2 litre 180 beygirlik dizel üniteyi 3008’in GT versiyonunda kullanacak. Ayrıca bu motor gücünü 6 ileri otomatik şanzıman ile yola aktaracak. GT versiyon sadece motordaki değişimle kalmayıp, sadece GT versiyonla alınabilen 19 jantlar ve daha agresif dış dizaynı ile de standart versiyondan farklılaşacak.

Ön tasarımda daha sportif bir alt ızgara ve meşhur 3 boyutlu radyatör ızgarasıyla gelecek olan yeni 3008’in GT versiyonunda LED gündüz farları ve sıralı olarak yanan sinyal göstergeleri standart olarak sunulacak. Aynı zamanda 3008 GT’ye özel olarak bir renk seçeneği, iki farklı ton renkten oluşan çatı ve çift renk görünümlü gövde yer alacak. Dışta sunulan ayrıntılar içte sunulanlarla da devam edecek. İçeride 3 malzemenin birleştirilmesinden meydana gelen TEP/Alcantara malzeme yer alacak ve isteğe bağlı Nappa Mistral deri ile değiştirilebilecek ve bu versiyona özel olarak içeride bakır renge sahip dijital gösterge grubu bulunacak.

3008 müşterileri standart versiyonda bu donanımlara ve seçeneklere sahip olamayacağım diye üzülmesin! Peugeot’un bu noktada müşterilerine bir müjdesi var. O da 3008 müşterileri GT versiyonda bulunan bu opsiyon ve donanımlara 180 beygirlik motoru almadan da sahip olabilecek. Bunun için de Peugeot, GT Line paketini müşterilerine 1.6L BlueHDi 100 S&S ve GT’s 2.0L BlueHDi 180 S&S motor seçenekleri dışındaki tüm motor seçeneklerinde sunacak.

Peugeot, 3008’in ürün gamını Ekim ayının başlarında düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı’nda  görücüye çıkaracak.

https://youtu.be/cqIV9BaLknk

https://youtu.be/o9JyazNpriY

https://youtu.be/4Uca7pmj_ho

https://youtu.be/EACC27T7pts

enescakiroglu

Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Otopark.com ile tanışmam panpalar videolarıyla oldu. Otomobil aşkı, daha konuşmayı öğrenmeden önce annemin benim fren sesi yapmaya çalıştığımı fark etmesiyle başlamış.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu