Haberler

Yeni nesil Auris ilk defa yakalandı!




İlk iki nesliyle düşük bütçeli kompakt hatchback sınıfında fırtınalar yaratan Auris, geçtiğimiz aylarda ufak bir makyaj operasyonu geçirmişti. Şu an karşımızda olan ise yeni nesil Auris’in ta kendisi.

Hali hazırda 2. neslinin geliştirilmesinin üzerinden sadece 4 yıl geçmiş olan Auris, sahip olduğu vazgeçilmez imajını daha modern bir hatchback seviyesine çıkartarak satış rakamlarını katlamak istiyor. Modern tasarım denince Avrupa’dan geçen yol, Auris için de ilk test mekanı olarak önem kazanmış.

Tasarımına geçecek olursak, ağır bir kamuflaja sahip olmasına rağmen, yeni bir ön yüzün bizleri beklediği kesin. Detaylara inmemiz gerekirse, daha da aşağılara çekilen kaput çizgisi, otomobilin sivri bir ön yüze sahip olmasına ve devamındaki akıcı tasarımına ön adım olmuş.

Kim ne derse desin artık evrenselliğini kanıtlamış olan Auris, yeni bir jenerasyona adım atıyorsa köklü değişikliklerin geleceği bilinmelidir. Örnek verecek olursak, Toyota’nın çevre dostu modeli Prius’da kullanılan TGNA isimli platformun yeni Auris’te de kullanılacağı, medyada yayılan dedikoduların başında geliyor.

Motor seçenekleri henüz doğrulanmasa da yeni Toyoya C-HR’dan izler taşıması beklenen modelin, giriş seviyesiyle birlikte 1.2 litrelik turbo beslemeli üniteye kaputun altında yer vererek, üretilen 114 beygir ve 185 Nm tork ile yeni Euro 6 normlarına yönelik bir davranış sergileyeceği savunuluyor. Bununla birlikte modelin bu gücü, 6 ileri manuel veya sürekli değişken oranlı (CVT) şanzımanla yere aktarması bekleniyor.

Hibrit bir versiyon söz konusu olduğunda ise Toyota’nın hibrit modellerinde kullanılan 1.8 litrelik Atkinson tipi üniteye ve beraberinde 2 elektrik motoruna sahip olması beklenen modelin, ürettiği gücü tek seçenek olan sürekli değişken oranlı (CVT) şanzımanla yere aktaracağı tarafımıza ulaşan bilgilerin arasında yer alıyor.

Atkinson tipi motorlarla ilgili görseller:

Yeni nesil Auris’in ilk casus fotoğrafları:

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu