HaberlerKöşe Yazıları

GTR Rozeti altında muhteşem 7 otomobil




“Otomobiller için tüm zamanların en çekici çıkartması.”

İster Japon, ister Alman, ister İtalyan, isterseniz İngiliz olun GTR asla satın alınabilir bir rozet değildir. Sadece “kazanılır”.

Bir otomobil tutkunu olarak bu rozete en çok yakışan 7 otomobili sizler için derledim;

McLaren F1 GTR

Mclaren F1 GTR

Şüphesiz 90’lı yılların en hızlı otomobillerinden biri oldu. 1995 Le Mans 24 Saat yarışında isminden epey söz ettirdi. F40 ve 911 Turbo gibi güçlü rakiplerinin arasından sıyrılmayı başardı. Yarışlardan emekli edildikten sonra  büyük arka kanadıyla beraber 600 beygirlik bir yol otomobiline dönüştürüldü.

Nissan Skyline R34 GT- R

Nissan Skyline R34 GT-R

280 beygir gücünü dört tekerleğiyle yola muhteşem şekilde aktaran Skyline, Bathurst 1000’in ününü yok ederek efsaneler arasına ismini yazdırdı. Çift turbolu motoruyla saatte 300 km hıza ulaşabiliyordu. Müşterilerin R33’e çok hantal diyerek şikayet etmeleri nedeniyle R34 teknolojik aksam olarak da mevcut olduğu yüz yılın üzerindeydi. G-kuvvet sensörleri, tur zamanlayıcı ve V-spec varyantları otomobili üretildiği yılların üzerine çıkaran özelliklerindendi.

BMW E46 M3 GTR

BMW E46 M3 GTR

4 litrelik V8 motoruyla 444 beygir güç üreten bu canavarı sevmemizin en büyük nedenlerinden biri arkadan itişli olması. 6 ileri manuel şanzımanı ile birlikte saatte 100 km hıza sadece 3.4 saniyede ulaşabilen M3 GTR tüm zamanların en iyi GTR rozetli otomobillerinden. V8 E46 karşımıza yol otomobili olarak çıksa da halen Münih motorsporları simgesi olmaya devam ediyor.

Lamborghini Diablo GTR

Lamborghini Diablo GTR

Bu otomobil Diablo Supertrophy tarafından tek bir yarışta kullanılmak üzere üretildi. “Daha fazla güç, daha az ağırlık” felsefesiyle üretilen Diablo GTR, Supercar platformuna dayalı bir otomobil. 2003 yılında bir çok yarış organizasyonunda kullanılmış.

Mercedes Benz CLK GTR

Mercedes Benz CLK GTR

600 beygirin üzerinde güç üreten V12 motoruyla bu otomobilde GTR rozetini fazlasıyla hak edenlerden.

Nissan R35 GTR

Nissan R35 GTR

Şüphesiz GTR rozetini en çok hak eden otomobil R35! 0-100 km/s değeri 3 saniyenin altında olan bu otomobil en yakın rakibi 911 Turbo S’i yakalamış durumda. 4WD ile harika bir uyum sağlayan R35 GTR için sürücüsünün mimiklerini değiştirebilmek çocuk oyuncağı.

Porsche 924 Carrera GTR

Porsche 924 Carrera GTR

Sadece 17 adet üretilmesi nedeniyle 924 Carrera GTR gezegendeki en değerli GTR rozetli otomobillerden birisi. 275 beygir gücüne sahip bu otomobilin 0-100 km/s değeri ise 4.7 saniye. Önden motorlu bir spor otomobil için hiç kötü değil. Peki sizce ?

 

BONUS

Renault 5 GTR

Bonus- Renault 5 GTR

1988-1991 yılları arasında üretilmiş olan Renault 5 GTR, diğer otomobiller arasında boy gösteremeden geçerliliğini yitirdi. 55 beygir güç üreten motoruyla 5 GTR, saatte 100 kilometre hıza 14.3 saniyede ulaşabiliyordu. Otomobilin maksimum hızı ise 155 km/s olarak ölçüldü.

Abdullah YEŞİL

18 yaşındayım. Çanakkaleliyim, Tekirdağ'da yaşıyorum. Beykent Üniversitesi'nde İlk ve Acil Yardım bölümü öğrencisiyim. Bu aralar OTOPARK'a nihayet benim de katkım olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Nissan Skyline GTR R34 ve GTR R35 yeri çok ayrıdır. GTR R34 gibi R35 de rakiplerini defalarca tokatladı. GTR R34, R35 omurgası çok sağlam olan muazzam otomobiller. Nede olsa o bir Japon Mühendislik Harikası..

    1. Burak bey sözlerinize aynen katılıyorum. GTR ismi en çok Nissan’a yakışıyor. GTR ismi Nissan da bir başka güzel duruyor. Bu ismi de Nissan kadar hakeden yok. GTR omurgası çok sağlam olan bir otomobil. Bunu kafa tuttuğu ve tokatladığı araçlardan da anlayabilirsiniz. Nissan GTR asıl büyük değişimini 2018 yılında yaşayacak. 2018 GTR’ı sabırsızlıkla bekliyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu