Haberler

2017 Ford F-150 EcoBoost daha da güçlendi




Yeni Ford F-150 3.5-litre EcoBoost V6 motorun performans özellikleri bu yılın başlarında yayımlanmıştı.Sonbaharda satılması planlanan 2017 Ford F-150, 375 beygir gücüne ve 637 Nm tork’a sahip olacak. Böylece selefinden 10 beygir güç ve 68 Nm fazla tork üreten yeni Ford F-150 performans açısından kullanıcılara farklı bir deneyim yaşatacak.

Ford, EcoBoost V6 motorundan öyle emin ki; “bütün dizel ve benzinli motorlar (V8 motorlar da dahil) arasında en iyi güç ve tork değerlerini sunan motor” olarak bu performans değerleriyle gurur duyuyor.

Ayrıca Ford, EcoBoost motoru daha da hevesli ve güçlü hale getirmek için, yeni turbo besleme üniteleri, elektrik kontrollü wastegate’ler ve daha hafif türbinler kullanmış. Bunun yanında start/stop sistemi, “dual-direct and port fuel-injection” diye adlandırılan bir yakıt sistemi kullanarak aracın yakıt ekonomisine de katkı sağlanmış. Hazır yakıt ekonomisine değinmişken, araçta tamamıyla yeni 10 ileri otomatik vites kullanıldığını ve tabii ki de bu şanzımanın 6 ileri otomatiğin yerine geçtiğini hatırlatmak gerek.

Yakıt ekonomisi değerleri henüz Ford tarafından yayımlanmamış olsa da, eski EcoBoost motorun değerlerinden aşağı olmasa gerek. Bir önceki EcoBoost motorun yakıt değerleri ise şöyle; şehir içi 16.6 litre / 100 km, şehir dışı 11.8 litre / 100 km şeklinde.

 

ANIL BULUT

Trakya Üniversitesinde Mak Müh okumaktayım.1997'de arka koltukta dikilerek babamı gözlemlemek, ne olduğunu anlamakla başladı bu tutku.Şimdilerde ise kendi aracım olan Opel Corsa ile şoför koltuğunda devam ediyor:)

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu