Haberler

2017 Model Kia Sorento güvenliğiyle adından bahsettirecek




Kia Sorento’nun mükemmele yakın bir aile aracı olduğu su götürmez bir gerçek. Aslında Kia Sorento için parasını sonuna kadar hak eden orta boylu bir crossover da diyebiliriz. Hepsinden öte bayağı güvenli bir otomobil demezsek haksızlık etmiş oluruz.

Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü, (The Insurance Institute for Highway Safety) 2017 model Kia Sorento modellerine birden fazla kez test amaçlı kaza yaptırdı, beklendiği üzere ucuz ve neşeli crossover tüm testleri yüksek dereceli skorlarla tamamladı. The Top Safety Pick+’in ödülü elbette sadece çarpışma testleri sonuçlarına göre verilmiyor bu ödülün alınmasında Sorento’nun otomatik fren sisteminin etkin çalışmasının da büyük katkısı oldu.

Top Safety Pick+’ i kazanan modellerin otomatik fren sistemi, 20 km/s ve 40 km/s çarpışma testlerini başarıyla elimine etti. Ayrıca bahsi geçen otomatik sistem, Uluslararası Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi kriterlerini de karşılıyor.

Kia Motors America yetkilisi Orth Hedrick,

“Bu sonuçlar Kia’nın gelişmiş çarpışma kaçınma sistemleri sunarak ve gelişmiş yüksek mukavemetli çelik kullanarak güvenliğe en yüksek önceliği verdiğinin açık kanıtıdır.”  diyor.

2017 model Kia Sorento’nun fiyatlandırması henüz duyurulmadı ancak 2016 yılı giriş modellerinin 25.995$’dan satılmaya başlandığını ve en yüksek modelin 42,395$’dan satıldığını biliyoruz.

 

 

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu