Haberler

2020 Otonom otomobillerin yılı olacak




Tesla Model S ile popülerliği çok fazla artan otonom sürüş 2020 yılında baharını yaşayacak. Markaların yatırımları incelendiğinde açıkca görülüyor ki en çok arge yatırımı bu alanda yapılıyor.

AlixPartners şirketinin yaptığı bir araştırmaya göre otonom sürüş için markalar 2020 yılında 25 Milyar dolardan daha fazla yatırım yapmış olacaklar. Markalar paranın 10 milyar dolar gibi bir kısmını radarlar ve ultrasonik sensörler için kullanacaklar. Kalan 15 milyar dolar ise çarpışma önleme sistemleri ve gps navigasyon haritalarını geliştirmek için kullanılacak.

Bu alanlarda ise uzman markalar şu şekilde sıralanmış durumda: Continental AG, Robert Bosch GmbH, Valeo, Autoliv, Delphi, Denso

04-DH-2016-Tesla-Model-X

Yayınlanan raporda en beklenmedik marka ise Hint asıllı Mahindra. Zira marka bu alandaki en büyük yatırımı yapan firmalardan biri konumunda. Uzun vadeli olarak düşünülmüş bir yatırım olduğunu söylemek gerek. Fakat çok ileri görüşlü bir yatırım da aynı zamanda.

Öte yandan Mahindra Formula E yarışlarında yarışan bir ekibe sahip. Ve şirket burada kullandığı teknolojileri otonom sürüş teknolojisi ile birleştirerek pazarda pay sahibi olmayı planlıyor. Hatta şirket Ssangyong ve Pininfarina markaları için de böyle bir ürün hattı oluşturabilir.

nuvosport-mahindra-images-name-zigwheels-m1_720x540

Hindistan çevre kirliliğini azaltmak ve yeşili korumak için 2030 yılına kadar elektrikli otomobilleri yaygınlaştırmak istiyor. Bu noktada Mahindra ise büyük bir rol üstlenebilir. Amerikalı Tesla bunu büyük bir başarıyla yapıyorsa neden Hintli Mahindra da yapmasın ki? Bir başka husus ise Mayıs ayında Tesla’nın otomatik pilotunun bir can kaybı yaşanan bir kazaya sebebiyet vermesiydi. Acaba bu sistem güvenli mi? Güvenli ise ne kadar güvenli? soruları hala cevap bekliyor.

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu