Haberler

Mercedes’ten yeni reklam videosu




Bir ürün tüketilme aşamasına gelene kadar tasarım, üretim ve pazarlamadan oluşan üç safhadan geçer. Firmaların, ürettikleri ürünleri geliştirerek üretmeye devam edebilmeleri için belli bir kar marjına sahip olmaları gerekir. Pazarlama ise bu kar marjına ulaşabilmek için gerekli faktörlerin en başındadır. Pazarlama deyince akla teknolojinin bu denli geliştiği bir zamanda tabiki ilk olarak video reklamlar geliyor.

Bugünlerde iyi bir reklam filmi yapmak olduğundan daha karışık hale gelmeye başladı. Herkes ürünlerini satmak için müşterilerini reklamlara maruz bırakıyor ama bu, yapılan her reklamın başarılı olacağı anlamına gelmiyor. Çünkü bir reklamın başarılı olması için diğerlerinden farklılaşması gerekiyor.

Reklam sektöründe diğerlerinden ayrışmanın yollarından biri, diğerlerinden daha fazla sesinizin çıkması. Fakat bu yol müşteriler tarafından kötü algılanma riskini de beraberinde getiriyor. Mercedes-Benz gibi orta-üst kesime hitap eden bir marka, böyle kötü bir imaja sahip olmasına izin vermeyecektir.

Reklamda ikinci bir yol ise yavaşlama yöntemi. Gürültü dolu bir dünyada bir an yaşanılan sessizlik çölde duyulacak silah sesi kadar beklenmedik ama bir o kadar da insanlar üzerinde etkili. Mercedes’in yeni C serisi Cabrio’su için yaptığı reklam da bu yolu kullanıyor. İnsanları hayata bir ara vermeye zorluyor ve bir nevi insanların hayatı durdurarak günlük bir hayal yaşamasına izin veriyor.

Reklam sadece 1.5 dakika sürüyor ama reklamı izlerken 90 saniyenin nasıl geçtiği anlaşılmıyor, zaman su gibi akıp gidiyor. Reklam modern dünya erkeğinin en büyük mahrumiyeti olan çocukluk duygusuna dokunuyor. Mercedes-Benz, enerjik bir erkeğin çocukluğundan beri bir Mercedes sahibi olana kadar geçen zamanı referans alarak Mercedes C serisi bir Cabrio’nun bir yetişkinin çocukluğuna dönmesi için en iyi araç olduğunu iddia ediyor.

https://youtu.be/YI-f25asiFE

enescakiroglu

Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Otopark.com ile tanışmam panpalar videolarıyla oldu. Otomobil aşkı, daha konuşmayı öğrenmeden önce annemin benim fren sesi yapmaya çalıştığımı fark etmesiyle başlamış.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu