Haberler

Apple’ın otomobil projesi bir yıl daha ertelendi




Daha önceden Apple’ın elektrikli otomobili için 2019 lansman tarihi, 2020 ise çıkış tarihi olarak belirtiliyordu. Şimdi kulağımıza gelen rivayetlere göre 2020 lansman tarihi, 2021 çıkış tarihi olarak görünüyor.

Bilindiği üzere Apple’ın otomobil geliştirme projesinin adı “Titan Projesi”. Proje, yukarıda da belirttiğimiz gibi elektrikli bir otomobil üzerinde AR-GE yapacak.

Bahsettiğimiz bir yıllık gecikmenin nedeni olarak Titan Projesinin AR-GE hizmetleri için uygun yer bulunamaması olarak gösteriliyor. Ancak yine kulağımıza gelen ikinci bilgi ise Apple’ın San Francisco’da 74 bin metrekarelik bir alan bulduğu yönünde. Titan Projesinde Avusturya ve Kanada ortaklığı olan Magna Steyr hala öncelikli şirket durumunda.

Apple, müşterilere otomobil satmak için bayi ağı kurmak yerine otomobilleri tanıtıcı ve web üzerinden sipariş verilebilecek bir network ağı üzerinde de çalışıyor. Tabi bu sisteme ne kadar destek gelir, o bilinmiyor elbette.

Kaynak: Engadget

 

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu